Heerlijk, zo’n 777Smaakparade. Wat een diversiteit aan hapjes!! Voor het eerst in mijn leven balkenbrij gegeten en olijventaart. Nooit gedacht dat ik dat lekker zou vinden. Ik houd niet van olijven. En gemalen varkenskoppen als hoofdbestanddeel van de balkenbrij (is dat zo?) leek mij ook niet geweldig aantrekkelijk. Maar niets was minder waar. Beide waren heerlijk.

 

Mijn vooroordelen verdwenen als sneeuw voor de zon. En dat was logisch want er was op die zondag veel zon, voortreffelijk georganiseerd door de ZON. (Zakelijk Ondernemers Netwerk). Veel mensen op de been en veel enthousiasme voor de cupcake- en de appeltaartenwedstrijd. Moeten we volgend jaar weer doen heb ik verschillende keren gehoord. Een beter compliment kan je niet krijgen.

 

Maar veel tijd om stil te staan bij dit mooie evenement hebben we niet, want in de maand mei zijn er maar liefst drie 777evenementen gepland: Voor de sportieve Doesburgers op Hemelvaartsdag (14 mei) de 777Ubbink City Challenge. Op 23 mei een groots invitatie-bridgetournooi voor 7 verenigingen met elk 7 paren, speciaal voor de denksporters onder ons en op 30 mei veel ontbijttafels met in totaal 777 stoelen, dwars door de binnenstad. Om de diversiteit in Doesburg zichtbaar te maken is er voor elke club zijn eigen ontbijttafel. Leuk om te ontdekken wie er bij welke Doesburgse club hoort!!!

 

En inmiddels is het project Crowdfunding Muurgedichten gelanceeerd. Iedere Doesburger kan daarmee bijdragen aan een mooie stad met 7 boeiende muurgedichten. En iedere Doesburger maakt al met een donatie van 7 euro kans op een persoonlijk gedicht van onze stadsdichter Jan Vijn. Laat die kans niet lopen!!!

 

Voor 17 euro komt daar een set fraaie kaarten bij en voor 77 euro een prachtig boekwerk met de 7 gedichten. Op onze website Doesburg777.nl kunt u zich inschrijven en u kunt zelfs voor 777 Euro een eigen muurgedicht aanschaffen.

 

Zoals u merkt: We zijn goed op stoom en dan heb ik nog geen aandacht besteed aan de Oude IJssel Motorrun, de Elvisdag, het Waterkantfestival en Expeditie777. Doesburg gaat een mooie zomer tegemoet.

 

Jan van Amstel, voorzitter Doesburg777