Verandering. Aanpassen en flexibel zijn. Kansen zien en samenwerken. Dit en nog veel meer is nodig om de verbouwing van ons gebouw tot een goed eindresultaat te brengen. In deze blog neem ik u mee in de voorbereiding op de verbouwing van ons pand, want natuurlijk bent ook u benieuwd hoe het vernieuwde pand er straks uitziet.

 

Op dit moment zitten wij in de voorbereidende fase van de verbouwing. De tekeningen zijn bekend, daarmee ook de ruimte-indeling, de nieuwe werkplekken, de verhuurbare ruimten en grotendeels de inrichting van de bibliotheek. Door de komende verbouwing is het op dit moment niet mogelijk om een ruimte te huren, vanaf 1 juli is dit weer mogelijk.

 

In de maanden mei en juni zal ons gebouw grotendeels in gebruik worden genomen door bouwvakkers. Vervolgens zal in juli de bibliotheek de inrichting van boekenkasten, leestafel en onder andere het computereiland realiseren. Vanaf augustus zal het gebouw geheel vernieuwd zijn. Door de inzet van vrijwilligers is het gelukt om zo te plannen dat het mogelijk is, met hier en daar een aanpassing, om de dagelijkse werkzaamheden en geplande activiteiten door te laten gaan.

 

Wanneer u straks de Buurtacademie in komt lopen, komt u direct in de bibliotheek. Op de begane grond vindt u straks ook de kantoren van de Plusbus, Caleidoz, Loopbaanburo BOB,  en de Buurtacademie. Daarnaast zijn er verhuurbare spreekruimten die voor iedereen, dus ook door u te huren zijn. Naast al deze organisaties blijft ook STMG, Stichting Thuiszorg Midden Gelderland, gebruik maken van het pand. Hierdoor kunt u ook in de toekomst nog steeds terecht bij het consultatiebureau en bijvoorbeeld maatschappelijk werk.

 

Daarnaast zullen consulenten van gemeente Doesburg gebruik gaan maken van flexplekken en spreekkamers. Als inwoner kunt in de toekomst terecht voor bijvoorbeeld een aanvraag voor een bijstandsuitkering of een WMO-aanvraag, dit is bijvoorbeeld ondersteuning in de vorm van huishoudelijke hulp of een rolstoel.

 

Uiteraard blijft het mogelijk om zelf een initiatief bij de Buurtacademie te ontplooien. Misschien bent u wel een ster in de Franse taal en wilt u de kennis overbrengen op andere inwoners. Of misschien bent u wel heel creatief en wilt in de multifunctionele ruimte een nieuwe activiteit ontplooien. Natuurlijk kunt u ook terecht om bijvoorbeeld een vergadering te organiseren voor uw vereniging.

 

Kortom ook in de toekomst blijft de Buurtacademie verbinden en kunt u terecht bij de Buurtacademie. Graag tot ziens bij de Buurtacademie.

 

EstherEsther Bosgoed

Coördinator Buurtacademie Doesburg

www.buurtacademiedoesburg.nl