Bollen (PvdA) en Mulder (VVD) nieuwe wethouders Doesburg

Peter Bollen (PvdA) en Ellen Mulder-Metselaar (VVD) worden de nieuwe wethouders van Doesburg. Daarmee is de wethouderscapaciteit weer op sterkte na het vertrek van Willem Bouman (SP).

 

Mulder-Metselaar bevestigde dinsdagochtend dat ze de beoogde nieuwe wethouder is. Op maandag 13 mei vindt tijdens een extra raadsvergadering de installatie plaats. Hoe de portefeuilleverdeling wordt, wil Mulder nog niets melden.

 

Wel laat ze weten erg veel zin te hebben in de nieuwe functie. ‘Het belang van Doesburg staat voorop. We staan achter het coalitieprogramma en doen er alles aan om Doesburg zo goed mogelijk te besturen’, aldus Mulder.

 

Hendrik Vels wordt de opvolger van Mulder als fractievoorzitter van VVD Doesburg. Joost Koning neemt de plaats van Mulder weer in.

 

Peter Bollen liet dinsdagochtend weten dat hij klaar is voor het wethouderschap. ‘Gisteren heb ik het een en ander met mijn werkgever geregeld. Maandag 13 hoop ik geïnstalleerd te worden. Daarna maken we de portefeuilleverdeling bekend’, aldus Bollen.

14 reacties

 1. Aernoudt Bottemanne

  En weer een nieuw hoofdstuk in deze soap. Het is dat dit eigenlijk een hele serieuze zaak is, omdat het anders lachwekkend zou zijn… Maar wel de complimenten aan de VVD, die hebben dit fraai onderhandeld: nog net even 8 maanden wethouderschap op het CV bij kunnen schrijven komt goed uit voor de vervolgplannen van mevrouw Mulder-Metselaar. Of dat het belang dient van de Gemeente Doesburg, daar weten voldoende mensen het antwoord op.

  Gelukkig zijn er over een aantal maanden verkiezingen!

 2. Paul Hamer

  Hallo Aernoudt, je doelt natuurlijk op de bekende stuurlui, die aan de wal staan. Mevrouw Mulder en de VVD tonen en nemen in ieder geval initiatief.

 3. Frans van der Krul

  Paul,
  Het is vlees nog vis.

 4. Harko Sterk

  Gelukkig zijn er nog enthousiaste mensen die het lef hebben om de handschoen op te pakken. Er is de laatste tijd al genoeg negatief nieuws gebracht over de Doesburgse politiek. Laten we er tot de verkiezingen een prettige tijd van maken. Peter en Ellen wens ik heel veel succes toe!

 5. desiree kester

  Beste Ellen en Peter,

  Hierbij wens ik jullie veel succes toe met het nieuwe wethouderschap. Er liggen volop kansen in Doesburg, maar er is veel werk aan de winkel. Dus handen uit de mouwen en zorgen dat er de juiste mensen bij betrokken worden.
  Focussen op de juiste doelstellingen en een wijs en strategisch plan voor de toekomst voor onze mooie stad realiseren.
  Daar worden de meeste mensen wel blij van! Sterkte met deze mooie uitdaging, groet Désirée Kester

 6. Frans Schilderman

  Helemaal met Aernoudt eens

 7. Harko Sterk

  Best vreemd dat Arnoudt en Frans het eens zijn over een stelling die van één kant belicht is. Voor mij gaat politieke moed voor politieke kleur! Gelukkig zitten deze polariserende mensen niet in het college. Dat is grote winst!

 8. Frans van der Krul

  Harko,
  Denk niet dat polarisatie hier gebeurt er worden geen groepen tegen elkaar opgezet, of het creëren van tegengestelde groepen mensen waar deze er nog niet zijn. en ook niet uit electorale redenen, in het geval van politiek en heeft niets met politieke moed of kleur te maken. het is meer kwestie van keuzes maken.Het is dan ook jammer dat in een democratie het kiezen van wethouders en een burgemeester niet tot de mogelijkheden behoren.

 9. Harko Sterk

  Frans, volgens mij hebben jullie het gemunt op een rechtse partij (ene pool) terwijl de linkse partij (de andere pool) ongemoeid blijft. Volgens jullie gaat de één voor eigen gewin en de ander niet. De politieke partijen hebben in ieder geval de voor hen juiste personen bepaald. Voor mij tonen beide partijen de moed om de problemen die SP heeft veroorzaakt op te (willen) lossen. Laten we de moed er vooral inhouden!

 10. Frans Schilderman

  Harko ,je moet de zaken niet verdraaien,i.z. wie hier aan deze ontstane situatie debet aan is.

 11. Harko Sterk

  Verdraaien Frans? Ellen en/of Peter zijn in ieder geval niet debet aan de ontstane situatie, terwijl jullie wel één van de twee nu al veroordelen. Dat het pijnlijk voor jou is dat de SP zijn wethouder heeft teruggetrokken, kan ik niets aan doen.
  Dat er na al die jaren een ander geluid in Doesburg komt is een goede zaak. Ik heb in ieder geval niet de indruk dat de SP ervoor gezorgd heeft dat we op een vooruitstrevende manier in 2013 terecht zijn gekomen. En nu niet zeggen dat dat aan de andere coalitiepartners gelegen heeft……………………..je moet wel staan voor je eigen keuzes!

 12. Frans van der Krul

  Hoi Harko,
  Verwar hier de Frans van der krul niet met die andere Frans zijn twee verschillende Fransen.
  Frans van der Krul

 13. Harko Sterk

  Inderdaad twee (vrolijke) Fransen……………….en lijken dezelfde “pool” te kiezen 🙂

 14. Frans Schilderman

  Wel 2 sociaal denken en doende franzen Harko.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑