Brainstorm met vastgoedeigenaren over toekomst binnenstad

Stadsmanagement Doesburg wil nog deze maand in overleg met eigenaren van vastgoed in de binnenstad van Doesburg en makelaars die er actief zijn over de invulling van de binnenstad. De partijen komen op 27 mei bij elkaar, waarbij de revitalisering van de binnenstad voorop staat.

 

De binnenstad van Doesburg heeft net als op andere plaatsen in het land te kampen met veel bedrijfswisselingen de laatste jaren. Daarnaast is er leegstand, die volgens experts de komende jaren zeker niet minder wordt. Ook wordt er al een tijd gesproken over het parkeerbeleid in de binnenstad van Doesburg. In zijn boek ‘Red de winkel’ voorspelt winkelkenner Cor Molenaar een flinke afname van het aantal winkels. Dit wordt veroorzaakt door de economische situatie, de opkomst van webshops en te hoge huren die worden gevraagd.

 

Bij de brainstorm op 27 mei zullen ongeveer vijftien personen aanwezig zijn. Met de uitkomsten van de brainstorm hoopt Stadsmanagement Doesburg beter inzicht te krijgen in hoe de toekomst van de Doesburgse binnenstad eruit ziet.

 

De aankondiging van de brainstorm viel gelijktijdig met de mededeling dat Bart van Rooij eind dit jaar vertrekt als stadsmanager van Doesburg. Van Rooij vindt het na ruim vijf jaar mooi geweest en wil plaats maken voor een opvolger. Wie Van Rooij gaat opvolgen, is nog niet bekend. Stadsmanagement gaat de komende tijd nadenken over de visie, de structuur en financiering van het stadsmanagement.

 

 

1 reactie

  1. Ben Polman

    Zo’n bijeenkomst van eigenaren van vastgoed is niet voor de tijd, samen denken geeft meer mogelijkheden.
    Opvallend is wel dat panden die in handen zijn van niet Doesburgers er slechter uitzien, b.v. de voormalige vidiotheek met een enorme vieze reclamebak aan de pui ook in de meipoortstraat de voormalige slagerij met wat planken voor de ramen, dit is voor bestaande zaken in de buurt ook niet prettig.
    Elk leeg pand kun je met een kleine ingreep ook weer toonbaar maken en dat doet ook eerder verhuren en geeft de consument een betere kijk op het geheel, want alleen samen kun je Doesburg op de kaart zetten en de mogelijkheden zijn er. Dus samen de schouders er onder en niet het onderste uit de kan willen hebben.
    Ga ervoor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑