Dinsdag avond 21 mei is al weer de vijfde thema avond van de netwerkorganisatie het Hanzegilde uit Doesburg. Deze keer verzorgt Yolanda Goppel, Life & Moneycoach bij Lifestyle BALANCE Consultancy, een bijeenkomst over het omgaan met zekerheden en onzekerheden voor de ondernemer.

 

Yolanda Goppel: ‘Voor een werknemer zijn een aantal zaken geregeld door de werkgever en overheid. Hierbij kun je denken aan ziekte, pensioen, vakantiegeld, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid. Ondernemers moeten dit zelf regelen, of zelf het risico dragen. Tijdens de thema-avond ga ik dieper in welke risico’s je als ondernemer loopt en welke risico’s je kunt indekken. Verdere onderwerpen zijn: opvangen van fluctuaties in je inkomsten, sparen, en de keuze van niet kiezen. Taaie saaie stof, welnee, het wordt een interessante interactieve avond’.

 

Met deze thema-avond wil het Hanzegilde haar kracht bewijzen: de thema-avond wordt verzorgd door één van de Hanzegilde leden, die haar kennis ter beschikbaar stelt aan de overige leden van het Hanzegilde en belangstellenden, zodat zij er weer hun voordeel mee doen.

 

Elke zelfstandig professional en ondernemer uit Doesburg en omgeving is van harte welkom op de thema-avonden van het Hanzegilde. ‘Je kunt een keer mee als introducé om kennis te maken. Wil je vaker komen, dan kun je lid worden voor 100 euro per jaar’, aldus voorzitter Ilse Schrijver namens Hanzegilde.

 

De thema avonden worden gehouden in de ruimte van Hanzegilde flexwerk aan de gasthuisstraat 8 te Doesburg. Hanzegilde flexwerk biedt overdag deze ruimte aan mensen die regelmatig thuis werken en eigenlijk graag een echte werkplek willen.

 

Schrijver: ‘Een echte werkplek waar je naast werk ook aanspraak hebt van je flex-collega’s. Onbeperkt flexwerken is hier mogelijk voor slechts 100 euro exclusief BTW per maand. Dit kan zo goedkoop, omdat het Hanzegilde geen winstoogmerk heeft. We hoeven slechts kostendekkend te zijn’, aldus Schrijver.

 

Het Hanzegilde is een vereniging welke bestaat uit zelfstandige professionals en ondernemers die met elkaar een netwerk vormen. In dit netwerk wisselen de leden kennis uit door thema-avonden te houden, de hanzelunch elke eerste maandag van de maand, en de mogelijkheid om te flexwerken. Voor meer informatie, of om je op te geven voor de thema-avond, kun je contact opnemen met Ilse Schrijver (ilse@hanze-gilde.nl).