Studie en symposium over lokaal samenwerken

Er komt in Doesburg een minisymposium over het nut en de noodzaak van intensieve samenwerking op lokaal niveau tussen bedrijfsleven en overheid. Daarnaast komt er een studie naar de mogelijkheid van collectieve inkoop voor Doesburgse ondernemers.

 

Dat heeft stadsmanager Bart van Rooij bekendgemaakt. Het minisymposium wordt in het najaar gehouden. Er worden sprekers van buitenaf gevraagd om te vertellen over het belang van intensieve samenwerking op lokaal niveau tussen bedrijfsleven en overheid.

 

Gedacht wordt aan sprekers uit steden van gelijke grootte dan Doesburg. Zo’n stad is Ootmarsum in Overijssel. Ootmarsum heeft een kleine, aantrekkelijke binnenstad en leeft vooral van toerisme. Doelstelling van het symposium om positieve voorbeelden aan te kaarten die inspirerend kunnen werken voor bedrijven en overheid in Doesburg.

 

Daarnaast wordt er in september een onderzoek gehouden naar de voordelen van collectieve inkoop voor en door het Doesburgse bedrijfsleven. Gedacht moet worden aan bijvoorbeeld het collectief inkopen van energie. Door collectieve inkopen kan er efficiënter en goedkoper worden ingekocht.

 

1 reactie

  1. Kees van Immerzeel

    Een mooi initiatief! We moeten zuinig zijn op de banen in Doesburg en zoeken naar mogelijkheden om de werkgelegenheid te vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑