Zondagavond 14 december was het jaarlijkse Kerstconcert van Muziekcorps der Voormalige Schutterij Doesburg, samen met 6 Doesburgse koren. In een sfeervol decor, met een bomvol podium, werd een geweldig concert neergezet van diverse muziekstijlen met één centraal thema: Kerst Internationaal.

 

De zes koren konden in hun eigen nummers hun eigen stijl laten horen, afgewisseld met stukken met het muziekcorps. Dit leverde een leuke afwisselende avond op. De gezamenlijke stukken tussen orkest en een 160 koppen tellend koor, gevormd door alle koren samen waren een ware uiting van bundeling van krachten. De Doesburgse Smartlappers, In Ctrl, Koninklijk Doesborghs Mannenkoor, N.G.P.M.B. mrt ’53, Per Cantare en ZOV vormden één groot koor, begeleid door MDVS.

 

Het Martinus Atrium zat tot de laatste stoel vol en enkele liedjes werden spontaan door het publiek meegezongen. Het enthousiasme van de koorleden was aanstekelijk en dat leverde tot een sfeervol kerstconcert aan het begin van de komende Kerstperiode.

 

Na de bedankjes werd het laatste nummer White Christmas door koren en orkest, met solist Gijs Neplenbroek, ingezet. Dit bleek een prachtige afsluiting van een geslaagde avond. Vanaf deze zijde wil MDVS iedereen ook bedanken voor de samenwerking en tot slot iedereen een gezond en muzikaal 2015 wensen.

Kerstconcert 14122014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Brigitte Elizen