Maar liefst negentien organisaties en verenigingen brengen zaterdag 8 januari van 11.00 tot 18.00 uur heel Doesburg in beweging. Tijdens deze eerste Actieve Sportmarkt in het centrum van de stad hoeft niemand zich te vervelen.


De Actieve Sportmarkt in Doesburg bestaat uit tal van activiteiten en demonstraties in en rondom de Martinikerk. Iedereen kan hier gratis aan mee doen. Van abseilen tot elektronische dansmatten en van een schaatsbaan tot een springkussen; het aanbod is enorm.


Negentien organisaties en verenigingen staan paraat om informatie te geven over verschillende sporten, bewegen en gezondheid. Daarnaast reikt het gemeentebestuur van Doesburg op deze dag de ‘Hens van der Wal Vrijwilligersprijs 2010’ uit.


Oud-fractievoorzitter van de SP, Agnes Kant, opent samen met wethouder Fred Jansen tijdens de actieve Sportmarkt de campagne 30 Minuten Bewegen. Deze landelijke campagne is een leefstijlcampagne die Nederlanders motiveert om meer te gaan bewegen.


Tijdens de lancering in Doesburg probeert Breedtesport Doesburg zoveel mogelijk mensen in de kerk in bewegen te krijgen. Iedereen kan meedoen aan deze recordpoging.


Naast de campagne starten de kennismakingslessen van ‘Sjors Sportief’. Hierbij worden aan kinderen van Doesburgse basisscholen kennismakingscursussen van verschillende sportverenigingen aangeboden.


De schaatsen kunnen uit het vet. Ook al mocht het niet vriezen, op de Markt in Doesburg kan van 10.00 tot 22.00 uur geschaatst worden tijdens de Actieve Sportmarkt. Met een kunststofijsbaan is schaatspret gegarandeerd. Mocht het tijdens het schaatsen koud worden, dan kunnen schaatsfanaten en anderen zich bij het overdekte terras van Kings Place met warme chocolademelk of erwtensoep opwarmen.