Brief van Sinterklaas!

Madrid, oktober 2015

 

Lieve kinderen van Doesburg,

 

Ik schrijf maar “lieve kinderen”, want ik neem aan net zo als andere jaren dat jullie ook dit jaar weer erg lief zijn geweest. Het kan natuurlijk zo zijn dat je wel eens boos op iemand bent, als je het maar voor het slapen gaan weer allemaal hebt goed gemaakt en weer vrienden bent. Want boos zijn en ruzie maken zijn geen leuke spelletjes en dat moeten we ook niet doen.

 

Toch heb ik dat ook wel eens, want zelfs Sinterklaas is wel eens boos. En dit gebeurt vaak als we weer eens iets “vergeten” zijn. We hebben dan alles doorgesproken in Spanje wat er allemaal mee moet naar Nederland en dan komen we er op de boot achter dat het er niet is.

 

Jullie zullen dat ook wel herkennen. Zegt Mama dat je je gymkleding mee moet nemen, ze legt het zelfs voor je klaar en dan kom je op school en bent ze toch vergeten. En zo gaat dat ook wel eens met je brood, je fruit, je badpak of je regenjas en je denkt dan …. stom, stom, stom.

 

Ik heb dit jaar; “We gaan niets vergeten”!! Ik heb een lijst gemaakt waar alle spullen op staan die we moeten meenemen, zoals bijvoorbeeld: Heerlijke dingen zoals chocoladeletters, pepernoten en marsepein. Nuttige dingen zoals cadeautjes, cadeaupapier en plakband en natuurlijke persoonlijke dingen zoals tandenborstels, zeep en schone kleding. Ik denk dat dit ons gaat helpen om niets te vergeten waardoor er in Nederland dan geen paniek is onder de Pieten.

 

Toen ik alle spullen die mee moeten had opgeschreven, heb ik ook lijstjes voor alle Pieten gemaakt. De Pieten zijn zo druk met alles te organiseren dat een steuntje in de rug wel handig is. Ze hoeven nu niet meer na te denken als ze ’s avonds lekker in hun warme bedje liggen. Ze kunnen dan meteen wegdommelen en dromen over gezellige dingen. De volgende dag zijn ze dan lekker uitgeslapen en maken we er samen weer een gezellige, drukke dag van.

 

Toen ik voor alle Pieten de lijstjes klaar had en deze in hun schoenen had gedaan, toen kwamen de problemen. De ene Piet kwam van: “Sint, hoef ik dus nu niet meer voor Americo te zorgen? ” Een andere Piet kwam van: “Sint, ik maakte altijd de warme chocomelk voor op de boot, hoef ik dit nu niet meer te doen?”

Wat een lastig woord is dat toch “vergeten”!!!!!!

 

Ik heb nu met de Pieten afgesproken dat ze alles doen wat ze andere jaren ook deden, maar dit dan gelijk bij mij op mijn briefje schrijven. Dan kloppen alle briefjes van alle Pieten en van mij met wat we moeten doen voor we naar Nederland kunnen gaan. Dan zijn alle spullen die we nodig hebben op de boot. ………gelukkig…. opgelost!!! Vinden jullie dit niet slim van Sinterklaas, dat ik nu alle briefjes compleet heb gekregen?

 

Ik verwacht dat we dit jaar niets vergeten zijn. Als jij nu merkt dat we wel iets vergeten zijn moet je dat wel tegen mij zeggen hoor. Je mag het natuurlijk ook op je verlanglijstje schrijven, want ik wil voor jullie, alles wat je leuk vind meenemen en niets “VERGETEN”.

 

Op zaterdag 14 november om half twee ben ik met mijn Pieten weer in Doesburg aan de kade en ik hoop jullie daar allemaal weer te begroeten……. Niet vergeten hoor, hahahaha.

 

 

Hartelijke groet, Sinterklaas.                       

3 reacties

  1. Ton Bulte

    Sinterklaas onze IJsselkade is zo lang, waar moet ik staan om u te ontvangen? hoever moet ik lopen met mijn kleine beentjes.?

  2. Sinterklaascommissie

    Als de waterstand het toelaat legt de boot weer aan tegenover de tribune. Bij extreem lage of hoge waterstand zal er worden uitgeweken naar een andere locatie. Wij zullen het publiek daarover dan tijdig informeren via deze site en raambiljetten.

  3. Frans van der krul

    Wanneer vertrekt u weer? En kunnen we u dan ook uitzwaaien? Meestal vertrekt u met stille trom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑