Win het nieuwe boek van reisjournalist Anneke de Bundel

Op 30 oktober verschijnt het boek van de Doesburgse journaliste Anneke de Bundel “Over elfjes en kogelgaten, berichten uit een vergeten landschap”. Met foto’s van Nicole Franken en een voorwoord van de internationaal vermaarde fotograaf Jimmy Nelson.

 

In dit boek brengt ze een bezoek aan de laatste koning van Ierland, speelt ze verstoppertje met een vermeende Schotse moordenaar en eindigt ze als prooi op een Bosnisch jagersfeest. In twaalf verhalen trekt de journaliste samen met fotografe Nicole Franken door Noorwegen, Schotland, IJsland, Irak, Bosnië en Ierland. Ze ontmoeten mensen in afgelegen gebieden. Gebieden waar uitbarstingen van vulkanen, geweld en eenzaamheid aan de orde van de dag zijn en waar mensen doen waar ze goed in zijn: overleven.

 

Ben je ook wel eens in één van deze gebieden geweest? Overkomt je ook regelmatig iets vreemds tijdens jouw vakantie? Deel jouw anekdote met ons en wie weet maakt je kans op dit boek.

 

Doesburg Direct mag een exemplaar van het boek en een uitnodiging voor de boeklancering met Jimmy Nelson weggeven aan de winnaar.  Plaats jouw anekdote in het reactieveld hieronder.

2 reacties

 1. Mario vd luijtgaarden

  Tijdens een vakantie in Noorwegen gingen we op een dag naar een zeer afgelegen dal. Het was eerst uren tijden over steeds smaller wordende wegen en donkere tunnels. Daarna gingen we wandelen. Voor mijn gevoel erg ver vd bewoonde wereld in een niet toeristisch gebied. Na paar uur lopen kwamen we 2 meisjes tegen, ik zei tegen mijn vrouw dat ik deze meisjes herkende. Maar dat kon toch niet? Even later kwsmen de ouders, mensen 1 straat verder uit onze wijk! Op deze plek! Heel bizar! Hun dochter ging de Volkshogeschool doen en voor dat het begin brachten ze hun vakantie in de buurt door. Toeval? Geen idee, wel sterk.

 2. Esther Potters

  Nog nooit in afgelegen gebieden geweest maar wel een paniekerige situatie meegemaakt in een Parijse Metro waar tijdens het rijden de stroom uitviel en
  alles (op wat kleine nachtlampjes na) donker werd. Tjee dan duurt de tijd wel
  lang en raak je wel even in paniek, er werd iets omgeroepen maar aangezien
  ik geen Frans spreek of versta…ja hoelang zal ’t geduurd hebben 5 a 6 minuten maar ’t leek dus veel langer en er gaat van alles door je heen…hier zitten we dan zonder eten of drinken, en stel je voor dat je er niet meer uit kunt…maar ’t is gelukkig goed afgelopen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑