In het weekend van 8 en 9 oktober staat in de Doesburgse Martinikerk voor de 18e maal de Engelse koormuziek centraal tijdens het Evensong Weekend. Voor dit jaarlijkse bijzonder koormuzikaal evenement bestaat vanuit alle delen van ons land belangstelling, maar ook uit het buitenland melden zich deelnemers aan.

Dit jaar heeft de Engelse dirigent, organist en componist David Bednall uit Bristol de leiding. Hij is onder meer werkzaam als organist van de Universiteit van Bristol, als organist en dirigent verbonden aan de Cathedral van Bristol en dirigeert daarnaast onder meer de University Singers.

Als concertorganist won hij diverse prijzen en gaf succesvolle concerten op veel plaatsen in Europa, onder andere in Parijs. Ook voor zijn composities is zowel in Europa als in de Verenigde Staten veel belangstelling.

Het weekend in Doesburg zal op zondag worden afgesloten met een Choral Evensong, een voornamelijk door het koor gezongen getijdedienst zoals die nog dagelijks in de Engelse kathedralen wordt gehouden. Deze Choral Evensongs zijn bekend en geliefd door het belangrijke aandeel dat de Engelse kathedrale jongenskoren hierin hebben.

Een groot deel van de Engelse koormuziek is voor deze Choral Evensongs gecomponeerd. Veel vastelanders maken speciaal een reis naar Engeland om in een van de vele prachtige kathedralen getuige te kunnen zijn van deze indrukwekkende vorm van eredienst, die al in de 16e eeuw werd ingesteld.

Steden als Canterbury, Oxford, Cambridge en Worcester danken vooral ook aan de kerkmuziek binnen de muren van hun stadskerken hun internationale bekendheid. Het aanstaande weekend worden onder meer koorwerken van Charles V. Stanford, Herbert Howells en Edgar L. Bainton gezongen.

De Choral Evensong in de Doesburgse Martinikerk vindt plaats op zondagmiddag 9 oktober om 16.30 uur en duurt ongeveer een uur. Organist Marcus Bergink uit Arnhem bespeelt zowel het Flentrop- als het Walcker-orgel. De toegang is vrij.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.