Wie nog een kraam wil huren tijdens de Kerstmarkt dit jaar in Doesburg, moet snel zijn. De verhuur van de kramen ligt op schema en de ervaring leert dat na de zomer de laatste kramen als zoete broodjes over de toonbank gaan.

Voorzitter Tobias: ‘Op dit moment zijn bijna 100 van de 120 kramen verhuurd. Daar zijn we heel blij mee. Zeker omdat er alweer allerlei huurders bijzitten met de meest uiteenlopende, leuke kerstartikelen en andere winterse spullen’.

Tobias vervolgt: ‘Nieuw dit jaar zijn de kramen in de Grote Martinikerk. Daar zijn we echt enorm trots op, dat we dat nu ook aan kunnen bieden. De marktkooplui staan daar droog en in een prachtige setting. Er zijn daar nog enkele kramen van vrij, maar wie dit wil moet niet te lang wachten’.

Nieuw dit jaar aan de markt is het Hanzetintje. Voorzitter Tobias: ‘We zaten met de kerstcommissie begin dit jaar te bedenken wat de markt nu nog mooier en beter zou maken. Toen is het idee geboren om de mensen van het Hanzefeest Doesburg te benaderen. Die weten als geen ander de sfeer van het middeleeuwse Doesburg neer te zetten en beschikken over prachtige kostuums. Toen we ze benaderden waren ook zij gelijk enthousiast. En nu zorgen zij dus voor een deel van de aankleding van onze kerstmarkt. Ze maken zelfs een heus kerstmannenpak in middeleeuwse stijl’.

Daarnaast ontbreekt natuurlijk ook de levende kerststal niet, zijn er dennenbomen, lekkere hapjes en zingende koren. En maar liefst 120 kramen verspreid door de hele binnenstad. Daarmee heeft Doesburg één van de grootste en mooiste kerstmarkten van Gelderland.

Wie informatie wil hebben over het huren van een kraam, kan contact opnemen met de organisatie via www.kerstmarktindoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.