BSMR Doesburg had moeite met wethouder Willem Bouman (SP)

De Brede Sociaal Maatschappelijke Raad Doesburg (BSMR) kon moeilijk overweg met wethouder Willem Bouman (SP). Na het vertrek van Bouman en de komst van wethouders Ellen Mulder (VVD) en Peter Bollen (PvdA) is het contact tussen de BSMR en het college aanzienlijk verbeterd. Dat blijkt uit het  jaarverslag van de BSMR dat deze week is gepubliceerd.

 

In het jaar 2012 moest nog hard gewerkt worden aan het verwerven van een heldere positie ten opzichte van de gemeente, zo schrijf de BSMR. Aan het eind van dat jaar liepen nog twee klachtprocedures van de BSMR: een bij de gemeenteraad en een bij het college. Die procedures zijn begin 2013 volgens de BSMR op weinig bevredigende wijze voor de BSMR afgerond. De BSMR kon slechts constateren dat bij “de politiek” niet de bereidheid aanwezig was om zich werkelijk in de problematiek te verdiepen.

 

Uit het jaarverslag van de BSMR: ‘Nadat in april wethouder Bouman was teruggetreden, kwamen er in mei twee nieuwe wethouders: mevr. E. Mulder-Metselaar en de heer P. Bollen. Binnen twee dagen na hun installatie kon de BSMR met hen kennismaken. Vanaf dat moment verliep het contact tussen BSMR en college aanzienlijk beter dan ervoor. Ook kwam er meer openheid van de kant van de beleidsambtenaren’.

 

De BSMR vindt de samenwerking met het college goed. Wel zijn volgens de BSMR de informatievoorziening en tijdsplanning met betrekking tot ophanden zijnde adviesaanvragen voor verbetering vatbaar. Te vaak worden wij, stelt de BSMR, geconfronteerd met krap bemeten deadlines die zich bovendien niet verhouden tot wat hierover in de verordening is vastgelegd.

 

6 reacties

 1. Frans Schilderman

  Moddergooien.

 2. patrick ott

  http://www.gelderlander.nl/regio/liemers/bsmr-doesburg-zet-nut-op-scherp-1.4281249 dat is na tijdperk Bouman

 3. patrick ott

  De nadelige persuiting en aanvaringen (bv. op doesburgdirect) van de voorzitter worden niet vermeld?

 4. Peter van den Broeke

  Logisch, de reacties onder dit bericht. SP-minded people. Helemaal goed maar misschien niet allemaal objectief. Moddergooien? Ik weet het niet. BSMR verteld onderaan dit bericht dat nog steeds niet alles goed opgepakt wordt. Dat er positieve vooruitgang is te merken wordt wel opgemerkt. Goed teken!

 5. a. g. schrader

  Ik ben nog steeds de mening toegedaan dat dit huidige college voor Doesburg een vooruitgang betekent wat betreft de bereikbaarheid door zijn laagdrempeligheid. Wij gaan de goede kant op, de burger wordt serieus genomen. Als je met problemen zit wordt je goed doorverwezen en snel te woord gestaan door de juiste persoon. Dit is mijn persoonlijke ervaring.

 6. M. Brugman

  Ligt meer aan de BSMR, dan aan Willem Bouman.
  M.i. idd. moddergooien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑