Als de weergoden Doesburg gunstig gezind zijn, draait Filmhuis Doesburg op 4 en 5 september bij de trap naast Stadshotel Doesburg de gratis buitenfilm Fisherman’s Friends. Er is plek voor 70 mensen op anderhalve meter afstand en vooraf registreren is verplicht.

De film start om 21.15 uur en duurt bijna 2 uur. Op de trappen liggen kussentjes klaar op anderhalve meter afstand. Zowel op 4 als op 5 september is er ruimte voor maximaal 70 mensen. De film kijken kan alleen als je je vooraf registreert via www.filmhuis-doesburg.nl. De toegang is een gratis. Na afloop van de film wordt rondgegaan met een huis om een vrijwillige bijdrage te doneren.

Fisherman’s friends is de titel van de buitenfilm en is een hartverwarmende film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep vissers uit Cornwall, die met hun zeemansliederen onverwacht de hitlijsten van Engeland bestormen.

Als de vlotte en cynische Danny, een muziekproducent uit Londen, met zijn collega’s in Port Isaac is voor een vrijgezellenfeest, ziet hij de Fisherman’s Friends op de kade zingen en wordt hij gegrepen door hun optreden.

Zijn collega’s halen een grap met hem uit en overtuigen hem ervan het lokale zeemanskoor een platencontract aan te bieden. Hij gaat de uitdaging aan, maar de vissers zijn behoorlijk eigenwijs en laten zich niet zomaar overtuigen. Ondertussen raakt de man steeds meer gecharmeerd van het dorpsleven.

Door hun oprechte en onbevangen karakter leert Danny wat uiteindelijk echt belangrijk is in het leven. Het typisch Britse kustdorpje, de woeste zee, de stoere mannen, het heerlijke Brits accent, bier, humor en drama; de film uit 2019 straalt precies uit wat het moet uitstralen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China