De Preek van de leek begint weer. Op zondag 6 september vertelt politiektekenaar Len Munnik over zijn werk. Het gesprek met Len begint om 16.00 uur en er geldt een algemene norm van anderhalve meter afstand.

Len Munnik is geboren in het bevrijdingsjaar 1945. Dat tekent hem en zijn werk. De oorlog heeft hem van kinds af aan nooit meer losgelaten. Daarom voert hij als politiektekenaar actie met pen, inkt en papier.

Het draait in al zijn werk om oorlog en vrede, recht en onrecht. Hele generaties zijn opgegroeid met zijn cartoons. Actievoerders deden zelden vergeefs op hem een beroep als het ging om een goed logo of een sterke cartoon.

Nu tekent hij liever dan dat hij een lekenpreek houdt. Daarom wordt Len op 6 september geïnterviewd door ds. Bram Grandia, die Len zo’n vijftig jaar heeft meegemaakt.

Aan de hand van een aantal van zijn politieke tekeningen wordt het gesprek gevoerd. Een gesprek over tekenen, actievoeren, humor en niet cynisch worden.

Het gesprek in de Martinikerk begint om 16.00 uur. De kerk is open vanaf 15.30 uur.  De coronaregels worden gehandhaafd. Na afloop is er de mogelijkheid elkaar op anderhalve meter afstand te ontmoeten bij een hapje en een drankje.  De toegang is gratis. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd vanwege de kosten.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China