Filmhuis Doesburg draait op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus de film Mi Vida in de buitenlucht bij De Gasthuiskerk. Gekozen is voor het knusse hofje bij de Gasthuiskerk. De film begint om 21.30 uur en de hoofdingang van de Gasthuiskerk is vanaf 21.00 uur geopend.

Er staan stoelen voor je klaar op veilige anderhalve meter afstand. Bij elke vertoning is plek voor 50 mensen. Film kijken kan alleen als je gereserveerd hebt op de site van het filmhuis, uiterlijk tot 26 augustus. De film duurt 88 minuten en heeft een pauze. De toegang is gratis, een bijdrage in de hoed is welkom.

Reserveren is verplicht en kan hier.

De titel van de film doet vermoeden dat het om een Spaanse film gaat, maar dat is deels waar. De film speelt zich af in Cádiz, het zonnige en warme Andalusië. In de hoofdrol niemand anders dan Loes Luca, die echt geknipt is voor deze rol. De film is uit 2019 en is een mix van drama en komedie.

De Schiedamse kapster Lou (63) koestert een heimelijke droom; ze zou wel in Spanje willen wonen. Ze gaat een cursus Spaans volgen in Cádiz. In deze gastvrije stad aan zee kan ze haar zorgende rol loslaten en over haar toekomst nadenken. Lou’s lerares is Andrea, gespeeld met verve door de Spaanse actrice Elvira Minguez. Ze moedigt Lou aan om haar dromen serieus te nemen en een kapsalon in Spanje te beginnen. Dan komen de inmiddels volwassen kinderen van Lou in opstand.

Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan wist deze film hoge ogen te gooien op het WorldFest-Houston International Film Festival, met zijn 53 jaar het oudste Indie Film Festival van de Verenigde Staten, gehouden in Houston, Texas. Indie staat voor ‘Independent’: een film die zonder de steun van een groot filmbedrijf wordt geproduceerd en/of een laag budget heeft.

Niet alleen werd de film, (geregisseerd door Norbert ter Hall) goed gewaardeerd door het publiek, ook wist het de Golden Remi Award in de wacht te slepen. Een indrukwekkende prestatie die eerder werd geleverd door niet te verwaarlozen regisseurs als Steven Spielberg, George Lucas, David Lynch en de gebroeders Coen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekEtos Doesburg en Restaurant China