Filmhuis Doesburg begint vrijdag 3 september weer aan een nieuw filmseizoen. De films worden weer gedraaid in het filmhuis in Het Arsenaal, waarbij de coronamaatregelen worden gehandhaafd. Het filmseizoen wordt geopend met de filmhit Nomadland.

Op vrijdag 3 september gaat het reguliere programma van het Filmhuis weer van start en bent u weer van harte welkom in ons knusse zaal op gepaste afstand, zolang de coronamaatregelen het toelaten. Er geldt een maximum aantal bezoekers van 20 bezoekers. De filmzaal is inmiddels voorzien van een ventilatiesysteem en een geheel vernieuwde projectie-installatie.

Eigenlijk kunnen we niet om de film Nomadland heen, die in 2020 maar liefst 3 oscars in de wacht wist te slepen: Beste Film, Beste Regie en Beste Actrice. Wij geven graag gevolg aan het verzoek om deze film eveneens in Doesburg te vertonen, zo laat de organisatie weten.

In de film Nomadland ontmoeten we Fern, een vrouw van in de 60 die alles kwijt is geraakt sinds de kredietcrisis op het platteland van Nevada. Ze gaat met een busje op pad om de wereld te verkennen als een moderne nomade.

Fern is weduwe uit een opgeheven mijndorpje en net als talloze andere oudere Amerikanen zonder huis of pensioen trekt ze van de ene plek naar de andere om seizoenswerk te doen om in haar levensonderhoud te kunnen voorzien: van Amazon-warenhuis naar hamburgertent naar suikerbietenoogst. Gedwongen misschien, maar trots. ‘Ik ben niet dakloos’, zegt Fern, ‘ik ben huisloos’.

De film wordt vertoond op vrijdag 3 september om 20.00 uur. Op woensdag 7 september zowel om 16.30 uur als om 20.00 uur. De toegang is 8 euro. Reserveren kan via de site: www.filmhuis-doesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekEtos Doesburg en Restaurant China