Burgemeester Kees Luesink van Doesburg was vrijdagmiddag veilingmeester tijdens een kunstveiling op de basisschool De Ark in Doesburg. De veiling werd georganiseerd door Markant Kinderopvang en de geveilde kunstwerken waren afkomstig van kinderen die afgelopen week deelnamen aan een workshop.


De workshop maakte onderdeel uit van de kindervakantieweek. Een initiatief van Markant Kinderopvang in samenwerking met Wijkraad Beinum, Gelderse Sportfederatie, Rode Kruis, Scouting Doesburg en Breedtesport Doesburg. Ook waren er andere activiteiten afgelopen week zoals onder andere een sport- en speldag, een outdoordag, een circus workshop en als afsluiting een rommelmarkt.


Vrijdagmiddag werden kunstwerken geveild die op maandag tijdens de workshop Beeldende Kunstdag door kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar waren gemaakt. Burgemeester Kees Luesink was naar De Ark gekomen om te fungeren als veilingmeester.


Tijdens de veiling werden onder andere pasteltekeningen, bedrukte tassen en houten beelden geveild. Met name op de houten beelden werd flink geboden. De opbrengst van deze kinderkunstveiling komt ten goede aan de Beinumse basisscholen De Ark en De Wetelaar.


De burgemeester en de aanwezige wethouder Willem Bouman kregen aan het eind van de veilingmiddag een kunstwerk aangeboden. Het grote gezamenlijke kunstwerk gemaakt door de kinderen krijgt vermoedelijk een plekje in het stadhuis.