De nieuwe burgemeester van Doesburg, Loes van der Meijs, gaat voorlezen in de bibliotheek in Doesburg tijdens de Nationale Voorleesdagen.

Voorlezen is leuk en belangrijk voor de taalontwikkeling van ieder kind. Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt het voorlezen aan jonge kinderen extra in het zonnetje gezet.

De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van woensdag 27 januari tot en met zaterdag 6 februari 2016. Bibliotheek Doesburg houdt zaterdag 30 januari een Voorleesdag met tal van activiteiten.

De aftrap is om 10.00 uur en wordt gedaan door burgemeester mevrouw Loes van der Meijs. Zij begint met het voorlezen van het verhaal: “We krijgen er een geitje bij”. Dit boek gekozen tot prentenboek van 2016.

Daarna kunnen kinderen en hun ouders aan de slag. Samen kunnen zij gaan schilderen. Als motto is gekozen: “Zet de bibliotheek in bloei”. Er staat een grote “droomboom” in de bibliotheek waar de zelfgemaakte schilderijtjes in worden opgehangen. Zo wordt het al een beetje voorjaar in de bibliotheek. De Schilderschool Doesburg begeleidt deze activiteit.

Ook fotograaf Robbin van Turnhout is op zaterdag 30 januari aanwezig. Hij maakt deze dag een portret van ouder en kind. Boek en Buro is aanwezig met een stand waar het bekroonde prentenboek gekocht kan worden.

Voorlezen is belangrijk. Daarom start het wekelijkse voorleesuurtje weer in de bibliotheek. Ieder dinsdag van 15.00-16.00 uur zijn er twee voorlezers aanwezig in de bibliotheek. Op zaterdag zijn een aantal voorlezers al aanwezig. Zij zullen deze dag al vast warm draaien.

Deelname aan alle activiteiten is gratis. Bibliotheek Doesburg is op zaterdag open van 10.00-13.30 uur.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg en Slaapspecialist Ralph Klaassen.