De start van Burgernet in Doesburg is met een maand uitgesteld. Het systeem waarbij burgers, gemeente en politie samenwerken om de veiligheid te bevorderen, gaat nu per 1 september van start.


Aanvankelijk zou Burgernet per 1 augustus actief worden in Doesburg. De politie heeft 28 juli kenbaar gemaakt dat het een maand later start met dit initiatief. Doesburg loopt daarbij gelijk met de gemeenten Lingewaard, Overbetuwe, Rheden en Rozendaal. Waarom Burgernet is vertraagd, is niet bekend gemaakt.


Volgens de laatste tellingen is het aantal deelnemers in Doesburg meer dan zevenhonderd. Burgernetters krijgen een ingesproken bericht op een mobiele telefoon van de politie bij bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind. Op die manier kunnen daders, voertuigen of een vermist kind sneller worden opgespoord.


De afgelopen maanden is er in Doesburg flink campagne gevoerd om zoveel mogelijk inwoners te laten aanmelden bij Burgernet. Recent is er tijdens Doesburg Binnenste Buiten het nodige aan werving gedaan. Vorige week nog was het uitgerekend een Doesburger die als 25.000ste werd bij Burgernet politieregio Gelderland-Midden.