Peter van der Ploeg is zelfstandig ondernemer. De Doesburger reinigt auto’s op een innovatieve wijze. Voor DoesburgDirect.nl houdt hij een blog bij. De laatste tijd gebeurde er veel in het zakelijke leven van Van der Ploeg. Lees erover in de derde aflevering van Het Roer Om.

 

Na een klein half jaar als franchisenemer te hebben gewerkt voor de autostomerij ging het mis bij de franchisegever. Al korte tijd nadat ik als franchisenemer autostomerij Doesburg gestart had, merkte ik dat het niet helemaal ging zoals het hoort te gaan bij de franchisegever. Beloftes werden niet nagekomen, bestellingen van stoommaterialen lieten lang op zich wachten en ga zo maar door. En inderdaad op 23 oktober 2012 is de franchiseorganisatie failliet verklaard.

 

Ja en dan, hoe nu verder?
Verschillende besprekingen gehad over hoe nu verder. Komt er een doorstart van de landelijke formule, wil ik daar nog wel bij horen, wat zijn dan de voorwaarden of ga ik als eenmansbedrijf aan de gang. Ik heb natuurlijk in de afgelopen periode wel de nodige ervaring opgedaan en vele tevreden klanten geworven, zowel zakelijk als particulier. Dus erg veel vragen en onzekerheden waar je op dat moment even niets aan kan veranderen.

 

Na veel overleg met het thuisfront, onder andere met mijn IkStartSmart coach, heb ik het besluit genomen om niet met een doorstart van de Autostomerij mee te doen. Het vertrouwen naar de franchiseorganisatie is door alles wat er gebeurd is te veel beschadigd.

 

Dus heb ik uiteindelijk het besluit genomen om wel verder te gaan met het stomen van auto’s, maar dan in de vorm van een éénmans bedrijf. Maar ja wat komt er allemaal bij kijken. Ja dan blijkt dat je het roer om moet gooien en weer opnieuw moet gaan beginnen. Andere naam, KvK, auto, apparatuur, website, logo, drukwerk, belettering auto en ga zo maar door.

Autostoombedrijf Doesburg is geboren
Uiteindelijk gekozen voor de bedrijfsnaam Autostoombedrijf Doesburg. Andere auto aangeschaft en nieuwe apparatuur. De auto moest natuurlijk van binnen worden ingebouwd voor alle materiaal en apparatuur. Dit is keurig ingebouwd door Robaard te Doesburg. We zitten nu op het moment dat ik dit schrijf eind februari. Het lijkt er op dat het bedrijf Autostoombedrijf Doesburg vorm gaat krijgen en dat ik mij kan gaan richten op de acquisitie, mijn klantenkring en het stomen van auto’s en ik weer kan ondernemen in plaats van problemen op te lossen.

Autostoombedrijf Doesburg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autostoombedrijf Doesburg, Peter van der Ploeg, 06 14298395 en www.autostoombedrijfdoesburg.nl