Buurtbemiddeling Doesburg hard op zoek naar vrijwilligers

Buurtbemiddeling Doesburg is op zoek naar vrijwilligers. Doordat het aantal aanmeldingen groeit, is buurtbemiddeling in Doesburg, Rheden en Rozendaal op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vooral mannen worden opgeroepen zich te melden, zo laat Heleen Woelders van Buurtbemiddeling weten.


Buurtbemiddeling is een laagdrempelige voorziening waar buren en buurtgenoten hun conflicten met elkaar oplossen door bemiddeling van vrijwillige buurtbemiddelaars. Een buurtbemiddelaar is een vrijwilliger, die na een training, met een ervaren collega op pad gaat om te bemiddelen bij twee buren.


De bemiddelaars luisteren naar het verhaal van beide partijen. Ze geven geen oordeel en zijn neutraal. Zij proberen de partijen weer aan de praat te krijgen en hen zelf een oplossing te laten bedenken.


Buurtbemiddeling is er voor alle inwoners van de gemeente Rheden, Rozendaal en Doesburg  die in een conflictsituatie zitten of dreigen te komen met buren/buurtgenoten. Buren met een probleem kunnen dat bij buurtbemiddeling melden, al of niet op verwijzing door instanties zoals gemeente, politie of woningcorporaties. Voorwaarde is dat de mensen vrijwillig deelnemen aan de bemiddeling.


Belangstellenden kunnen contact opnemen met Heleen Woelders, Projectcoördinator  Buurtbemiddeling Rheden, Rozendaal en Doesburg via telefoonnummer 026 312 78 05 of e-mail  buurtbemiddelingRRD@rijnstad.nl .


1 reactie

  1. Heleen Woelders, projectcoordinator

    Op dit moment (juni 2012)hebben we voldoende buurtbemiddelaars. Als u belangstelling heeft, komt u op de wachtlijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑