Buurtsportcoach Sport en Jongeren gestart in Doesburg

De Buurtsportcoach Sport en Jongeren is op 1 april gestart in Doesburg. Stijn Nijhof van jongerencentrum 0313 Doesburg gaat naast zijn werkzaamheden als Outreachend Jongerenwerker nu ook starten als Buurtsportcoach Sport en Jongeren in de gemeente Doesburg. Het aantal buurtsportcoaches is nu vergroot waardoor er nog meer mensen in hun eigen omgeving kunnen sporten.

 

Met de Buurtsportcoaches zet Doesburg er op in dat meer mensen in hun eigen omgeving kunnen gaan sporten en bewegen. De buurtsportcoaches krijgen als specifieke opdracht het organiseren van sport- en beweegaanbod in de buurt en het maken van een verbinding tussen sport- en beweegaanbieders en andere sectoren zoals zorg, welzijn, jeugdzorg, kinderopvang en onderwijs.

 

Naast de in januari 2015 gestarte coördinator van de Buurtsportcoaches Ward Terpstra van Ward | Sportprojecten, start nu de Buurtsportcoach Sport en Jongeren Stijn Nijhof van Cambio. Hij gaat zich richten op het project Coach Actief, het organiseren van een wekelijkse voetbalactiviteit in de wijk en een maandelijkse sportactiviteit in of om 0313.

 

Onder begeleiding van de Buurtsportcoach Sport en Jongeren en een projectleider van de Gelderse Sport Federatie worden de jongeren actief betrokken bij het organiseren en uitvoeren van sport- en beweegactiviteiten in de eigen buurt of wijk. De competenties worden ontwikkeld “by learning on the job”. De doelstelling is dus om de leefbaarheid en participatie in de wijk of buurt te verbeteren en tegelijkertijd de jongeren nieuw toekomst perspectief te bieden. Het programma richt zich ook op het  verbeteren van de mogelijkheden van jongeren op de arbeidsmarkt door het uitvoeren van vrijwilligerswerk in combinatie met een opleiding.

 

Meer weten over het project  Coach Actief neem dan contact op met Stijn Nijhof via s.nijhof@cambio.nl en geef je op voor de informatiebijeenkomst op 29 april 2015.


Voor meer informatie over de Buurtsportcoaches in Doesburg kunt u contact opnemen metWard Terpstra van Ward | Sportprojecten  via telefoonnummer 06 372 83 518 of emailadres info@wardsportprojecten.nl .

1 reactie

  1. Frans van der krul

    Gaat 0313 nu ook andere dingen verkopen ipv die “slechte”zaken zoals Chips. Marsen, Nuts enz…?
    Indien dit niet wordt gestopt en er ongezonde hap wordt verstrekt zal je met sporten de rest van je leven werk blijven houden of is dit juist de bedoeling van dit verdien model?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑