Horecabedrijf Caldo e Freddo in Doesburg gaat zijn bedrijfsactiviteiten uitbreiden. Eigenaar Bart-Jan Knapen heeft een camper gekocht en wil straks in het festivalseizoen met een foodtruck het land in.

Momenteel bouwt Knapen een oude camper om tot rijdende eetwinkel. ‘Deze camper is prima om sateetjes of tosti’s in te maken, maar niet om een echte keuken in te bouwen. Daarvoor wil ik een schafkeet kopen die ik als foodtruck achter de camper kan hangen’, aldus Knapen.

Knapen wil vanaf het voorjaar foodfestivals bezoeken met zijn foodtruck. ‘Ik zit te denken aan Wine & Sausage, een concept van mooie wijnen met lekkere worsten. Er zijn al zoveel hamburgertenten, dus ik wil iets anders. Ook denk ik aan het verkopen van curries, die ik toch al in mijn restaurant maak’.

Foodtrucks maken in Nederland de laatste jaren een flinke opmars door. Overgewaaid uit de VS komen er steeds meer foodtrucks in ons land die zich in het voorjaar en zomer steeds vaker verzamelen op zogeheten foodfestivals. Met name onder jongeren zijn foodfestivals, al dan niet in combinatie met muziek, een ware hit.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit DoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgHotel Doesburg en Slaapspecialist Ralph Klaassen.