De Hanzeoverdracht is een feit. Het voormalig bestuur van de Stichting Doesburgse Hanzefeesten heeft op 9 december 2015 de organisatie overgedragen aan de nieuwe leden die de Hanzedag voort gaan zetten. 

Wilma van der Velden, Frieda Oosten, Jelle Koning en Edward van der Beek zwaaien af. De voorzittershamer is overhandigd aan Walter van Ditmars. Deze is gegraveerd door Marcel Blok van Zilversmederij Blok uit Doesburg.

Het secretariaat zal door Charlotte van Ditmars en Debby Plas worden bemand. Het beheer van de Hanzedukaten gaat onder streng toezicht van Henny Slokker vallen. Barri Jansen is ondersteunend lid.

De Hanzebrigades die zich al jaren inzetten zullen blijven bestaan en zijn aangevuld met nieuwe mensen. Onder het genot van een hapje en drankje werd het bestuur bedankt voor hun jarenlange vrijwillige inzet en het op de kaart zetten van de Hanzedag Doesburg, die inmiddels jaarlijks rond de 15.000 bezoekers trekt.

Het nieuwe bestuur is verwelkomd en veel succes gewenst met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De Hanzedag vindt volgend jaar plaats op zaterdag 11 juni.

Foto: Linda Roelfszema

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit DoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgHotel Doesburg en Slaapspecialist Ralph Klaassen.