Rotaryclub Doesburg samen met pleegzorgorganisatie op Kerstmarkt

Ook dit jaar zal Rotaryclub Doesburg weer aanwezig zijn op de jaarlijkse Doesburgse kerstmarkt op zaterdag12 december. Samen met de professionele pleegzorgorganisatie Lindenhout wil de Rotary het onderwerp pleegzorg onder de aandacht brengen.

Soms kunnen kinderen tijdelijk niet thuis wonen. Door scheiding, ziekte of psychische problemen kunnen de ouders de opvoeding voor korte of langere tijd niet aan. Dan zijn er pleegouders nodig die de zorg tijdelijk overnemen.

In de regio Achterhoek/Arnhem gaat het om 2000 kinderen, waarvan er 1000 niet thuis kunnen wonen, hiervan wonen er 830 in een pleeggezin en 170 in een gezinshuis.

Niet ieder kind heeft volledige pleegzorg nodig, soms is het al genoeg als een kind uit school wordt opgevangen, het een kopje thee krijgt, er naar zijn verhaal geluisterd wordt en met hem gegeten wordt. Dan kan het weer thuis gaan slapen. Dit zijn kinderen die thuis erg geïsoleerd leven.

Op deze manier kan een kind toch een eigen netwerk ontwikkelen. Niet alleen op school, maar ook op een sportclub. Uitgangspunt bij de pleegzorg is dat elk kind altijd loyaal is aan zijn ouders, en dat er dus zoveel mogelijk gewerkt wordt aan het (verbeteren van) contact tussen de ‘echte’ ouders en het kind.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit DoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgHotel Doesburg en Slaapspecialist Ralph Klaassen.

1 reactie

  1. Peter van den Broeke

    Dankzij Rotary en Nederlandse Vereniging van Pleegouders gaan we er een productieve dag van maken. We hopen dat Doesburgse Kerstmarkt 2015 een beetje het verschil kan maken voor de kinderen die het nodig hebben. Kom dus vrijblijvend voor informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑