Camping Het Zwarte Schaar in het buitengebied van Doesburg wil vier bowlingbanen aanleggen. Hiervoor moet de recreatiezaal op de camping worden uitgebreid. Volgens eigenaar Werner Takkenkamp gaat het om ‘spectaculaire en ultramoderne bowlingbanen’.

 

Momenteel ligt er een vergunningaanvraag bij de gemeente Doesburg om de recreatiezaal van Het Zwarte Schaar uit te breiden. Als deze aanvraag goed wordt gekeurd, wil Takkenkamp zo snel mogelijk starten met de bouw.

 

‘Het gaat om vier ultramoderne bowlingbanen. Met muziek, laserlampen, meerdere programma’s voor jong en oud. Alles erop en eraan. Het moet spectaculair worden’, aldus Takkenkamp.

 

Takkenkamp loopt al enkele jaren met het idee om bowlingbanen aan te leggen. ‘Het is ideaal om bij slecht weer te doen. Daar komt bij dat iedereen wel een keer gaat bowlen als hij op vakantie gaat en er een baan is. Maar de banen zijn niet alleen bedoeld voor campinggasten. Ook bezoekers van buitenaf moeten er gebruik van kunnen maken’.

 

De exploitatie komt in handen van mevrouw Verboom. Zij gaat ook de horeca op Zwarte Schaar doen. De eetgelegenheid onder aan de dijk wordt Bistro Zwarte Schaar. De bowlingbaan in combinatie met de eetgelegenheid moet ook aantrekkelijk worden voor het houden van bedrijfsfeestjes.