Op zaterdag 14 november klinken de weemoedige klanken van de Argentijnse pampa’s door de Doesburgse Gasthuiskerk. Vanaf 20.00 uur speelt het duo Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal het nieuwe theaterprogramma Hotel Victoria, vernoemd naar de gelijknamige CD.

 

Wie herinnert zich niet de ontroering van Koningin Maxima bij het spel van Carel Kraayenhof in 2002. De bandoneonist, componist en arrangeur beroert zijn publiek wereldwijd met zijn betoverende en integere spel.

 

Door zijn samenwerking met Astor Piazzolla in 1987 en zijn jarenlange persoonlijke band met de geliefde tango-maestro Osvaldo Pugliese ontwikkelde Kraayenhof zich tot één van de meest geliefde bandoneonisten van dit moment. Kraayenhof vormt een duo met met de Argentijnse pianist en componist Juan Pablo Dobal.

 

De tango die zijn naam leende aan het programma dateert uit 1906 en heeft dezelfde naam als het fameuze Gran Hotel Victoria in Buenos Aires.

 

Dit roemruchte hotel was een ontmoetingsplaats van musici en artiesten die hun fortuin zochten in de grote metropool aan de vooravond van de grote tango-rage die de wereld zou betoveren.

 

Het optreden op zaterdag 14 november begint om 20.00 uur. Toegangskaarten kosten 15 euro per stuk en zijn te bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.