Gemeente Doesburg enthousiast over Restaurant IJsselzicht

De maaltijdvoorziening in combinatie met de leer-werktrajecten in Restaurant IJsselzicht in Doesburg is de proefperiode goed doorgekomen. Dat laat de gemeente Doesburg weten. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt of een beperking zijn als vrijwilliger aan de slag in het restaurant onder leiding van een professionele kok.

 

Het restaurant is bedoeld voor alle Doesburgers, maar speciaal voor ouderen die graag anderen ontmoeten én ook graag lekker willen eten.

 

De gemeente Doesburg heeft afgelopen zomer met de uitvoerende partners Cambio en Caleidoz de afspraak gemaakt dat Restaurant IJsselzicht op proef deze combinatiefunctie zou vervullen. De proef is nu beëindigd en het restaurant wordt als algemene voorziening vanuit de WMO aangemerkt.

 

In het restaurant worden zeven dagen per week verse maaltijden bereid voor circa 25 tot 30 gasten door een tiental, veelal jongvolwassen, vrijwilligers. Zij koken, serveren, ruimen af en maken schoon.

 

Verschillende leefwerelden komen zo in het restaurant bij elkaar: jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt of een beperking ontmoeten ouderen, die de gezelligheid waarderen en graag gezond eten. De driegangenmaaltijd kost 8 euro.

 

Peter Bollen, wethouder sociaal domein van Doesburg, is enthousiast en spreekt van een succes. ‘De algemene voorziening voor alle Doesburgers vanuit de WMO is in Restaurant IJsselzicht verbonden aan leer-werktrajecten vanuit de Participatiewet. Mensen leren vaardigheden, doen ervaring op, en maken voor zichzelf de afstand tot betaald werk wat kleiner. IJsselzicht is in dit verband dus een echt knooppunt van welzijns- en participatieactiviteiten voor de Doesburgse samenleving’, aldus Bollen

 

De wethouder gaat nog dit jaar opnieuw naar Restaurant IJsselzicht om alle betrokkenen te informeren over deze ontwikkelingen en om een maaltijd te gebruiken.

 

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit Doesburg,Rootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De Liefde,Hillenaar Optiek en Hotel Doesburg.

1 reactie

  1. Frans van der Krul

    De waarheid kent vele gezichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑