Op woensdag 11 november 2015 is het Sint-Maarten. De Stichting Manifestaties Martinikerk houdt dan een korte en feestelijke bijeenkomst voor alle kinderen uit Doesburg. Het verhaal van Martinus wordt verteld, de stoere Romeinse soldaat die zijn mantel in tweeën sneed om een arme bedelaar bij de stadspoorten te helpen.


Albert Meeuwissen vertelt het verhaal en Hans Mulië neemt de rol van Sint-Maarten voor zijn rekening. Jan Baggerman en zijn vrouw, Gerda Drenth introduceren een nieuw lied. De grote deuren onder de toren gaan om 18.25 uur open.

 

Aanvang 18.30 uur, tegen 19.00 uur is de bijeenkomst weer afgelopen en zullen de kinderen langs de deuren gaan en hun liedjes zingen. Misschien bellen ze ook bij u aan en zingen een liedje. Beloont u  ze dan met iets lekkers?

 

De klokken van de Martinikerk zullen worden geluid, zodat de inwoners van Doesburg weten dat de kinderen op stap gaan. De organisatie is in handen van de Stichting Manifestaties Martinikerk Doesburg.

 

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit Doesburg,Rootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De Liefde,Hillenaar Optiek en Hotel Doesburg.