Op Hemelvaartsdag 9 mei 2013 gaat weer de CarillonMarathon van start, een vaartocht over de IJssel met vijf carillonconcerten waarbij onder andere Doesburg wordt bezocht. Deze dag is een samenwerking tussen de werkgroep CarillonMarathon, onder voorzitterschap van de burgemeester van Doesburg, Kees Luesink, en de Rederij Keur.

 

Voor de 21ste keer wordt de tocht gehouden. Hij bestaat uit een vaartocht met een partyschip over de rivier IJssel. Onderweg worden de Hanzesteden Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem en Kampen aangedaan. Daar klinkt telkens een carillon concert.

 

Die vijf historische steden bezitten allen een carillon dat speciaal voor deze gelegenheid door beiaardiers live wordt bespeeld, telkens na het aanleggen van het schip. In iedere stad is de gelegenheid om ook rond te dwalen door deze oude Hanzesteden.

 

De tocht begint in Doesburg met een kopje koffie/thee in het Middeleeuwse stadhuis en eindigt in Kampen, vanwaar men per bus naar de genoemde steden wordt teruggebracht. Aan boord worden lunch en een driegangen-diner geserveerd.

 

Het thema van de muziek is dit jaar “Kenner und Liebhaber”, evergreens en composities van componisten zoals Sweelinck, Mozart en Händel. Daarnaast zal vanaf iedere toren een werk klinken van Wim Franken, als een hommage aan deze vorig jaar overleden componist uit Deventer.

CarillonMarathon