‘CDA amendement over openbaar toilet aangenomen’

Het amendement van CDA Doesburg, waarin de partij voorstel om realiseren van een openbaar toilet onderdeel te maken van het economisch beleidsplan, is tijdens de raadsvergadering aangenomen. Dit tot grote verrassing van het CDA, zo laat het woensdagavond weten.

 

De verassing zat volgens CDA met name in het feit dat de coalitiepartijen VVD, PvdA, D66 en de Stadspartij die vorige maand nog tegen het amendement stemden, zijn teruggekeerd op hun schreden en alsnog steun hebben gegeven aan het amendement.

 

De CDA-fractie had vorige maand een wijzigingsvoorstel ingediend om op het uitvoeringsprogramma van het economisch beleidsplan, het actieplan “herinrichten openbare ruimte” aan te vullen met het openbaar aangepast toilet. Bij de stemming bleek, door de afwezigheid van een PvdA-raadslid, dat de stemming een  ex aequo van 7 tegen 7 opleverde waardoor het amendement en  het hieraan gekoppelde economisch beleidsplan automatisch doorgeschoven werd naar de  raadsvergadering van de volgende maand.

 

‘Wat onze fractie betreft is het economisch beleidspan hèt document om de ambitie voor het realiseren van een openbaar aangepast toilet vast te leggen. Immers een goed voorzieningenniveau, waaronder een openbaar toilet, versterkt de aantrekkingskracht van de stad, en draagt bij aan versterking van het economisch klimaat’, aldus een woordvoerder van CDA.

 

De woordvoerder vervolgt: ‘Ons amendement past dan ook uitstekend in het economisch beleidsplan, omdat hieraan in het vervolgprogramma een investeringsplan opgenomen is. Een helder en eenvoudig amendement wat ons betreft. Het initiatief voor het amendement werd mede ingegeven omdat er een raadsbrede mening was dat er een oplossing moest komen nu het geplande openbaar toilet aan de turfhaven buiten het centrum er vooralsnog niet gaat komen nu de aanbesteding van de Turfhaven ernstig vertraagd wordt’.

 

De toezegging van de wethouder tijdens de MO-vergadering van mei om te kijken naar reële mogelijkheden is volgens CDA zeker een stap in de goede richting. Door het openbaar toilet onderdeel te laten uitmaken van het economisch beleidsplan wordt het belang ervan in een breder perspectief geplaatst, stelt CDA. ‘Dus ook de financiering ervan. De toezegging van wethouder Bollen past hier prima in’, aldus CDA.

 

De fractie van CDA heeft begin deze week door middel van een brief aan de Doesburgse raadsfracties nogmaals een toelichting gegeven op de noodzaak van het amendement. Dit heeft tot grote verassing van het CDA geleid tot aanname van het amendement waardoor de realisering van een openbaar aangepast toilet een stuk dichterbij is gekomen.

1 reactie

 1. Greetje van Amstel

  Hoera!

  Doesburg krijgt een openbaar aangepast toilet, dankzij onze Raad.
  We moeten tenslotte allemaal naar de wc, elke dag weer, gemiddeld 5 x per dag.

  Doesburg kan zich zelfs profileren met het openbaar toilet.
  Graag dan op een plek in het centrum, misschien in een gedeelte van een bestaand (leegstaand) pand?
  En ingericht door kunstenaars uit Doesburg? Kunstenaars genoeg in Doesburg.
  Winnen we vast de prijs van het mooiste openbaar toilet van Nederland.
  En … Het zal meer toeristen trekken naar onze stad,

  Ik wil mee helpen, als er iets gedaan moet worden,

  Een trotse Doesburger,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑