CDA: ‘Scholen De Ark in Doesburg overgenomen door IJsselgraaf’

De Oecumenische basisschool De Ark in Doesburg wordt hoogstwaarschijnlijk dit jaar nog overgenomen door Stichting IJsselgraaf. Het gaat hierbij om zowel de vestiging op de Beinum als in de stad. Dat meldt CDA Doesburg.

 

Deze week zijn er gesprekken op de scholen. De Ark heeft daarover nog geen mededelingen gedaan. CDA Doesburg laat weten dat de scholen hoogstwaarschijnlijk nog dit jaar worden overgenomen. De afname van het aantal leerlingen zou ten grondslag liggen van deze ontwikkeling.

 

Volgens het CDA gaat het hierbij om een vervelende ontwikkeling. ‘Waarmee het christelijk onderwijs uit Doesburg verdwijnt. Een gemis’, aldus CDA op haar Facebook-pagina.

 

De Stadspartij Doesburg laat op Facebook weten dat De Ark Stad per 1 augustus 2014 dicht gaat. De Ark Beinum wordt overgenomen door de Stichting IJsselgraaf. De Ark Beinum is gevestigd in het schoolgebouw waar ook De Wetelaar zit. De Wetelaar maakt onderdeel uit van de Stichting IJsselgraaf.

 

Stichting IJsselgraaf is een scholenorganisatie met 18 basisscholen in de gemeenten Bronckhorst, Doesburg en Doetinchem. Daarbij zitten de Doesburgse scholen OBS Horizon en De Wetelaar.

 

Eerder deze week liet VVD Doesburg weten dat er gezocht moet worden naar mogelijkheden om basisscholen onder te brengen in maximaal drie locaties. De VVD vindt dat er in Doesburg meerdere Integraal Kind Centra (IKC) opgericht moet worden om zo divers onderwijs te kunnen blijven bieden met behoud van identiteit.

 

6 reacties

 1. Jeremy Verstegen

  Hier word ik nu woest van. Vanavond zouden wij, de ouders, hiervan bericht worden door de ark. Nu moet ik dat hier lezen dankzij de CDA. Jullie worden bedankt CDA om alvast onrust te stoken onder de ouders voor jullie eigen propaganda! Bah vandaar dat ik nooit op jullie gestemd hebt en ook nooit zal doen. Walchelijke praktijken noem ik dat!

 2. Wim Robbertsen

  Voor weinigen kwam dit helaas als een verrassing. Er zijn al reeds maanden geleden kinderen van school gehaald omdat dit er aan zat te komen. Dat de Ark geen gezamenlijke avond heeft belegd zodat iedereen ineens op de hoogte was, vond ik wat onhandig. Ouders zullen dit ook gewoon onderling delen, facebook etc. De informatie was ook niet onder embargo, dus openbaarheid hiervan lijkt mij logisch.

 3. Jeremy Verstegen

  Beste wim robbertsen het gaat ook om het politieke slaatje die het CDA eruit wil halen. Dat de ark het niet slim aangepakt heeft ben ik met u eens, en ook openbaarheid via facebook en dergelijke is ook te begrijpen. Wij wisten hier in tegenstelling nog niks vanaf tot vanmorgen. Voor mij persoonlijk vind ik de actie van het cda erg snel en daardoor een” stemmer lokkerij” verhaal.

 4. Rob Gossink

  Beste Jeremy, Het lijkt mij vanzelfsprekend dat wij met een meer dan gewone belangstelling de ontwikkelingen rondom het voorbestaan van het bijzonder onderwijs op grondslag van geloofsovertuiging volgen. Het zou wel heel triest zijn als wij ( CDA) dat niet zouden doen. Op het moment dat wij vernemen dat de stekker eruit getrokken gaat worden en er geen embargo rust op de mededeling van het bestuur, is het logisch dat wij dit nieuws ook bekend maken. Politiek gewin zie ik hier niet in. Het is een trieste constatering dat deze vorm van onderwijs in Doesburg ophoudt te bestaan. Uiteraard wordt hier geen waardeoordeel geveld.

 5. Jeremy Verstegen

  Beste rob gossink,

  U kunt wel suggeren dat er geen embargo rust op de mededeling van het bestuur, maar u als partij houd dus ook geen rekening met de mensen/ouders die hier nog niks van af wisten door het meteen openbaar te maken. Noemt u dat wel sociaal en begripvol? Hier zet ik dus mijn kanttekeningen bij en zie ik dat dus als eigenbelang.

 6. Peter vand den Broeke

  Misschien onhandig gekozen van alle partijen (school, CDA, IJsselgraaf) maar uit bovenstaand lees ik dat het er al even aan zat te komen. Dus zo verbaasd hoeft men hierover niet te zijn. Daarbij is aansluiten bij een stichting op dit moment de enige manier om te overleven.
  De reactie over het voortbestaan van christelijk onderwijs begrijp ik niet helemaal. Ik heb nooit begrepen waarom er aparte basisscholen moeten zijn voor de verschillende richtingen in het onderwijs. Waarom niet gewoon één basisschool waarbij er in deze verschillende richting les wordt gegeven. Vroeger was de leus in het Openbaar Onderwijs “Niet apart maar samen!” en daar ben ik het van harte mee eens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑