CDA: ‘Raad draagt Burgemeester Luesink voor nieuw termijn voor’

Burgemeester Kees Luesink is unaniem door de raad voorgedragen voor een nieuwe periode als burgemeester van de gemeente Doesburg. Dat meldt CDA Doesburg. Op Twitter spreek CDA van een ‘goede zaak’.

 

Begin dit jaar liet Luesink weten zich over een nieuw termijn van zes jaar burgemeesterschap in Doesburg te buigen. De gemeentewoordvoerder liet in februari weten dat Luesink zich niet zal uitlaten over de geldende procedure. CDA meldt via Twitter dat de Gemeenteraad Luesink unaniem heeft voorgedragen voor een nieuwe periode van zes jaar.

 

Bij de benoemingsprocedure bespreekt de Gemeenteraad het verslag van de vertrouwenscommissie met de burgemeester. Daarbij stuurt de Gemeenteraad een aanbeveling naar de commissaris van de Koning. De commissaris adviseert vervolgens de minister van Binnenlandse Zaken over de aanbeveling van de Gemeenteraad, waarna de minister beslist of Luesink wordt voorgedragen bij Zijne Majesteit de Koning voor herbenoeming.

 

Kort na de melding van Luesink dat hij zou nadenken over een nieuw termijn meldde de gemeente dat Luesink gedeeltelijk uit de running was vanwege ziekte. Bij hem was darmkanker ontdekt. Desgevraagd liet de gemeentewoordvoerder recent weten dat er geen nieuws viel te melden over deze situatie.

 

 

 

 

3 reacties

  1. Patrick Ott

    Een unaniem besluit en naar volle tevredenheid van de SP

  2. Yvonne Irving

    PvdA Doesburg feliciteerd. Kees Luesink! Unaniem gekozen voor een nieuwe termijn!

  3. wil verlaan

    D66 is blij met en voor Kees Luesink. We feliciteren Doesburg met deze hardwerkende en sympathieke burgemeester.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑