Stadspartij Doesburg vraagt actie van B&W inzake St. Elisabeth

De sloop en nieuwbouw van verzorgingshuis St. Elisabeth in Doesburg leidt volgens Stadspartij Doesburg tot onzekerheid onder bewoners over hun tijdelijke huisvesting. De fractie van de Stadspartij wil dat het college van B en W van de gemeente Doesburg in actie komt.

 

Dat laat Stadspartij Doesburg weten, daags na een blog van SP’er Marion Berends waarin Berends uithaalt naar woonzorgorganisatie Attent. Volgens de Stadspartij hebben enkele bewoners van St. Elisabeth bij fractieassistent Henk Beijen laten weten dat ze ontredderd zijn over de situatie waarbij ze tijdelijk elders moeten wonen. Beijen is lid van de commissie Maatschappelijke Ontwikkeling en in die rol betrokken bij het onderwerp.

 

‘Er wordt geschoven met mensen die weinig weerbaar zijn en daar willen wij aandacht voor. Onze fractie wil dat het college van B en W in actie komt’, zo staat te lezen op de website van Stadspartij Doesburg.  ‘Volgens mevrouw Siraa, bestuurder van eigenaar Attent, zijn de bewoners afgelopen voorjaar al geïnformeerd over de plannen en vinden momenteel afzonderlijke gesprekken plaats over ieders wensen. Er zullen mensen gedwongen moeten verhuizen maar dan anders. Eind dit jaar zal een deel van hen moeten verhuizen. “St. Elisabeth is volkomen verouderd. Daarom wordt het gesloopt en plegen we op dezelfde plek nieuwbouw”, zegt ze’, schrijft Stadspartij.

 

Volgens Stadspartij had Attent eerst voor vervangende behuizing moeten zorgen om zo de onrust weg te nemen. Veel bewoners weten volgens Stadspartij sinds het voorjaar dat er wat gaat gebeuren, maar de gesprekken zouden nu pas plaatsvinden. Is het dan vreemd dat de bewoners onrustig worden, vraagt Stadspartij zich hardop af.

 

 

3 reacties

 1. Patrick Ott

  Ik hoop dat de bewoners hun verhaal kwijt kunnen, Dhr Beijer is al even net vakantie

 2. Patrick Ott

  Er wordt gerefereerd naar een stuk van 14/01. En bij navraag blijkt dit geen vergissing te zijn

 3. Patrick Ott

  De actie van de stadspartij zijn van 14/01http://doesburg.notudoc.nl/cgi-bin/showdoc.cgi/action=view/id=882169/type=pdf/Verslag_MO_14_januari_2014.pdf#search=%22Elisabeth%22
  Er zitten nu nog steeds mensen in zak en as

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑