Het Badhuis presenteert in de Gasthuiskerk Marijn Brouwers met zijn programma Bon Anniversaire. De voorstelling is op zaterdag 15 november. Het begint om 20.00 uur, de entree bedraagt 17.50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV en voor aanvang van het programma in de Gasthuiskerk, Gasthuisstraat 41 in Doesburg.

 

De titel van het programma verwijst naar de verjaardag van Charles Aznavour, die dit jaar 90 werd. Aznavour schreef en zong meer dan 1000 liedjes in allerlei talen, behalve in het Nederlands. Dit was voor zanger, acteur en theatermaker Brouwer aanleiding om teksten van Aznavour te vertalen en er een programma mee samen te stellen.

 

De veelzijdige Brouwers studeerde onder andere aan de Toneelschool in Maastricht en studeerde in 2011 cum laude af aan de Opleiding Master of Music van het Fontys Conservatorium in Tilburg. Vanaf 2001 is hij te zien in toneelstukken, musicals, theaterfestivals en op TV. In 2012 reisde hij het land door met zijn voorstelling Beste meneer Halsema, over de in 1984 overleden Frans Halsema.

 

De pers over Bon Anniversaire: …de vertalingen zijn uitstekend, …teksten behouden hun ritme en poëzie, …verhalende, beeldende kracht; …verwacht geen Nederlandse Aznavour; Brouwers heeft van zichzelf theaterpersoonlijkheid genoeg.

Marijn Brouwers