Op woensdag 19 november kunnen belangstellenden van 10.00 tot 12.00 uur en van 19.30 tot 21.30 uur terecht bij de derde Leestafel in de foyer van de Gasthuiskerk in Doesburg, Gasthuisstraat 41. De toegang is gratis. Steeds meer leesclubs uit de omgeving ontdekken de leestafel en spreken hun waardering uit over dit initiatief.

 

Wat is de Leestafel?
Op een lange tafel in de foyer zijn nieuw uitgekomen boeken uitgestald. Er is een diversiteit aan genres: romans, gedichten, thrillers, avontuur, fictie en non-fictie, die uitnodigen om samen te praten over boeken en schrijvers. U kunt op uw gemak bladeren door nieuwe titels en kijken of de stijl, het verhaal, of het genre u aanspreekt. De boeken zijn te koop, maar dat is niet het uitgangspunt.

 

Deze keer op de Leestafel in ieder geval het boek Robert Jacob Gordon, wetenschapper en nog heel veel meer, geschreven door Herman Staring. En ook Kapitaal in de 21ste eeuw, van de Franse econoom Thomas Piketty. Een boek waarin de schrijver zijn verontrusting uitspreekt over de groeiende ongelijkheid tussen rijk en arm. Het boek is aanleiding voor felle discussies. Ook in de politiek: Piketty was op 5 november op uitnodiging in de Tweede Kamer, om zijn ideeën te bespreken.

 

Boek en Buro Doesburg verleent belangeloos zijn medewerking om van De Leestafel een succes te maken.