Zwaan Stam verzorgt op zondag 22 december om 15.00 uur de traditionele Christmas Singalong in Gasthuiskerk Doesbdurg. Vóór de pauze is er een mooi Kerstverhaal voor en door kinderen. Na de pauze leest wethouder Peter Bollen een echte klassieker voor.

Voorgaande edities van de singalong waren vaak snel uitverkocht, en ook dit jaar lijkt het erop dat het dringen wordt. Dat is ook niet zo verwonderlijk, laat Gasthuiskerk Doesburg weten, want zingen brengt mensen bij elkaar en geeft sfeer.

Samen zingen, vooral in de Kersttijd en in de prachtig versierde Gasthuiskerk versterkt het gevoel dat we allemaal zo goed kennen, en misschien soms ook wel een beetje missen. Zwaan weet als geen ander hoe ze een zaal kan meekrijgen; ze zingt voor, dirigeert en speelt op de vleugel.

Op de grote schermen van de Gasthuiskerk leest het publiek de teksten van de Kerstliedjes mee. Iedereen kan dus meedoen en meezingen. Waar het bij de Singalong uiteindelijk allemaal om gaat is het echte Kerstgevoel.

Je hoeft niet geschoold te zijn of goed te kunnen zingen. Wat belangrijk is, is het plezier van het samenzijn en het gezamenlijk zingen en beleven van een paar bijzondere en feestelijke uren.

Een ticket voor de singalong kost 5 euro per persoon.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

  • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
  • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
  • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
  • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
  • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
  • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.