In Close to You vestigt de powervrouw van de Nederlandse jazz, Fay Claassen, op zaterdag 14 december om 20.00 uur in de Gasthuiskerk haar aandacht op muzikale pareltjes van de late-sixties en early-seventies.

Wars van hokjesgeest en stijlbeperkingen verruimt de zangeres haar muzikale horizon met verrassend eigen versies van bekende krachtige Pop & Soul ballads en songs, die écht iets te vertellen hebben. Claassen verstaat de kunst om ze op een persoonlijke manier dichterbij te brengen.

Fay Claassen is de meest veelzijdige jazz-zangeres van Nederland, en één van de grootste in Europa. Zij is meerdere keren met prijzen bekroond en een frequente gast bij zeer gerenommeerde bigbands en (jazz)orkesten in Europa als de WDR Big Band, Metropole Orchestra, Danish Radio Big Band, Brussels Jazz Orchestra en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Voor Close to You gaat Claasen terug naar de muziek uit haar verleden. Terug naar dierbare herinneringen van een leven vóór de Smartphones en tablets. Haar herkenbare en tijdloze muziek staat bij velen in het geheugen gegrift.

De prachtige liedjes die we allemaal kennen zingt Claasen met verfijning, elegantie en gevoeligheid. Zij drukt haar eigen stempel op de songs, waarbij haar aandacht naar de tekst een belangrijk onderdeel is. Zingend vertelt zij verhalen en deelt ze met haar luisteraars zodat de songs niet alleen ‘dicht bij haar zijn‘, maar ook ‘dicht bij hen komen‘.

Het optreden zaterdag 14 december begint om 20.00 uur en toegangskaarten kosten 22 euro. Dat is inclusief pauzedrankje.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

  • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
  • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
  • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
  • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
  • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
  • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.