Het Lalique Museum in Doesburg is vanaf 8 december de tijdelijke residentie van een aantal bijzondere koninklijke privé-eigendommen. Verschillende koningshuizen, waaronder het Nederlandse en het Britse, hebben speciaal voor de gelegenheid hun kostbaarheden aan het museum in bruikleen gegeven.
De objecten, waaronder een zeer speciaal huwelijksgeschenk voor Juliana en Bernhard, zijn in opdracht ontworpen door René Lalique en te bewonderen in onze nieuwe tentoonstelling ‘Koninklijk Licht’.
De tentoonstelling ‘Koninklijk Licht’ kon, zo laat het museum weten, op geen beter moment van start gaan: tijdens de kerstperiode, hét lichtfeest. Zoals ieder jaar is het museum geheel in kerstsfeer gehuld en biedt het bezoekers traditiegetrouw de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse arrangementen.
Bezoekers worden daarbij ontvangen met prosecco, gevolgd door een uitgebreide lezing. Daarna krijgen ze een rondleiding langs de tentoonstelling en een pianorecital.
Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: Xycleservice, PlusFitDoesburg, Rootz, Delikasa, Restaurant De Liefde, Hillenaar Optiek, Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, Etos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.
Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:
- Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
- Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
- Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
- Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
- Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
- Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.