Claus start met houtskeletbouw en denkt aan milieu

Bouwen met hout is actueler dan ooit. Claus in Doesburg biedt sinds kort woningen aan die gebouwd worden volgens het houtskeletbouw-systeem. Het milieu vaart er wel bij.

Het gaat om houtskeletbouw waarbij wanden en daken in de fabriek worden gemaakt en op de bouwplaats worden gemonteerd. Er wordt gewerkt met betonnen kanaalplaatvloeren vanwege het comfort en de functionaliteit.

‘Bouwen met hout betekent minder CO2-uitstoot. Het is de trend en wij gaan daar graag in mee. De woningen worden in de fabriek gemaakt en wij kopen ze in, monteren ze op locatie en werken ze af’, aldus Herman Claus van Claus Aannemingsmaatschappij.

Het bouwsysteem bestaat uit houtskeletbouw-wanden met een betonnen kanaalplaatvloer. De glas afgewerkte vloer zorgt voor meer overspanning en geluiddemping. De wanden zijn goed geïsoleerd en energiezuinig. De woningen worden seriematig in de fabriek gemaakt, wat minder constructiefouten oplevert en voor een snellere afbouw zorgt.

‘Door bouwen met hout wordt de CO2-uitstoot beperkt’, stelt Claus. ‘Het teken- en rekenwerk, en de vergunningaanvraag wordt door ons ook verzorgd. Klanten kunnen kiezen uit 10 woningtypes’.

Het populaire tv-programma Tegenlicht schonk vorig jaar aandacht aan het belang van houtbouw vanwege het milieu en het tegengaan van woningentekort. De uitzending gaf de bouwsector, die te kampen had met het stilleggen van bouwprojecten vanwege de stikstofcrisis, een boost in enthousiasme en zelfvertrouwen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg

1 reactie

  1. Frans van der Krul

    Mooi dit soort ondernemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑