Het Arsenaal 1309 is aangesloten bij Dutch Cuisine, een stroming waarbij restaurants onder andere meer aandacht schenken aan groenten en streekproducten. Uit deze samenwerking komt een ‘chefswissel’, waarbij voor één dag geruild wordt met de chef van het fameuze restaurant D’Swarte Walvis in Zaandam.

Het zit zo. Het Arsenaal is lid van Dutch Cuisine. Net als zo’n 125 restaurants andere restaurants in Nederland, waaronder D’Swarte Walvis in Zaandam. Nu gaan de chefs van beide restaurants (Björn de Waal van Het Arsenaal en Joey Bokma van D’Swarte Walvis) voor één keer ruilen van keuken.

Zo komt Joey Bokma van D’Swarte Walvis op 11 april koken in Het Arsenaal 1309. Er staat dan een menu op het programma gebaseerd op de filosofie van Dutch Cuisine. Dit houdt in dat er veel aandacht is voor groenten en streekproducten, met als doel de Nederlandse keuken en eetcultuur te promoten.

5-gangenmenu
Het gaat om een heerlijk 5-gangenmenu waarbij groenten de hoofdrol opeisen. Het menu wordt aangeboden voor 50 euro per persoon. Dit menu is uit te bereiden met een wijnarrangement voor 25 euro. Gasten krijgen dan een bijpassend glas wijn bij elk gerecht.

Een week eerder, op 4 april, staat Björn de Waal van Het Arsenaal 1309 in de keuken van D’Swarte Walvis. Dit Zaanse restaurant stamt uit de begintijd van de Zaanse Schans en kent een historische setting in hedendaagse ambiance.

Reserveren voor het 5-gangenmenu bij Het Arsenaal 1309 kan door een mailtje te sturen naar info@hetarsenaal1309.nl

Een van de aanjagers van Dutch Cuisine is de bekende kok Albert Kooy. Op het culinaire platform ChefsFriends, waar Richard Kok van DoesburgDirect mede-eigenaar van is, vertelt Kooy in een videoserie over creatieve mogelijkheden met alledaagse groente.

Bekijk ook de video’s over bloemkool, spinazie en aardpeer.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg