COV Dieren, de Christelijke Oratoriumvereniging, houdt haar jaarlijkse concert deze keer in de Martinikerk in Doesburg. Het koort voert op zaterdag 20 april onder meer de Messe Solennelle van Louis Vierne uit, de organist van de Nôtre Dame in Parijs. Dit is een werk dat begeleid dient te worden door twee orgels. Het uit 1914 daterende Walckerorgel in de Martinikerk, een instrument in de beste romantische traditie, is bij uitstek geschikt om een van de twee orgelpartijen voor zijn rekening te nemen. De andere orgelpartij wordt op een kistorgel ten gehore gebracht.

 

Na de pauze zingt het koor met begeleiding van een orkest en met vier vocale solisten het Requiem van de Italiaan Domenico Cimarosa, een componist uit de tijd van Mozart. Aan het concert werken mee de organisten Sander van den Houten en Martin de Jong, de vocale solisten Quatre Bouches en het Nederlands Begeleidingsorkest. De leiding van het geheel is in handen van Ab Weegenaar, de dirigent van COV Dieren.

 

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten à 22,50 euro zijn te koop bij de leden van het koor, bij bestuurslid P. Brasser (0313-427223) en via de website www.covdieren.nl. Ook aan de kerk en bij VVD Doesburg zijn kaarten te koop.

COV Dieren