Op 6 maart treden Tamara Laverman en Hanke Scheffer twee keer op met een programma voor piano quatre-mains. De concerten beginnen om 13.30 uur en om 15.00 uur. Elk concert duurt ongeveer 30 minuten.

Als eerste klinkt een onbekend werk van de beroemde componist uit de late Romantiek, Max Reger. Dit werk zal ook de komende zomer klinken tijdens het Holland Festival.

Als tweede klinkt de lieflijke ‘Petite Suite’ van Claude Debussy. Dit werk is oorspronkelijk voor 2 piano’s geschreven, maar wordt vaak door piano vierhandig ten gehore gebracht. De vier delen verbeelden een bootje in het water, een feestelijke optocht, en een ballet. Het derde deel van de Petite Suite is het prachtige sfeervolle Menuet.

Tot slot van dit middagconcert wordt de Sonate voor piano quatre-mains van Francis Poulenc ten gehore gebracht. Deze componist behoorde bij de Franse ‘Groupe des Six’ waarvan ook Eric Satie lid was. Deze componisten waren voorstanders van eenvoudige werken en tegenstanders van de zware Romantiek van bijvoorbeeld Wagner.

Tamara Laverman en Hanke Scheffer vormen een piano duo sinds 2014. In de zomer van 2015 volgden ze een zomercursus aan Chetham’s school of Music in Manchester. Ze spelen zowel stukken voor twee piano’s als quatre-mains stukken. Naast bekende werken voor de piano proberen zij ook onbekende werken bekendheid te geven.

Tamara Laverman begon met pianospelen als hobby, maar later koos zij voor de vakopleiding aan het Conservatorium ArtEZ te Zwolle bij de pianopedagoog Frank Peters. Zij volgde diverse masterclasses bij David Kuijken en andere bekende pianisten.

Naast haar solospel, speelt ze in verschillende ensembles. Zo vormt ze een vast duo met Hanke Scheffer (piano) en met Anouk Meijer (cello)

Hanke Scheffer studeert ook aan het conservatorium van Zwolle bij Frank Peters. En ook zij volgde diverse masterclasses. Haar liefde gaat uit naar kamermuziek. Zij is pianiste van het Odayin pianotrio en zij vormt een liedduo met Lieke van Oostenbrugge.

Programma zondag 6 maart 2016:

Piano quatre-mains: Tamara Laverman en Hanke Scheffer

* Max Reger                             – Cinq pièces pittoresques, op. 34

* Claude Debussy                   – Petite Suite

* Francis Poulenc                  – Piano Sonate voor quatre-mains

Tijdens de concerten geen inloop. Inlichtingen bij: Podium Acanthus, Koepoortstraat 20, 6981 AS Doesburg. Telefoon: 0313-484176. E-mail: podium@acanthus.demon.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice,PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph Klaassen en La Boucherie.