Doesburgse Stadsvertelling: ‘Ode aan de Brug’ in Gasthuiskerk

De Stadsvertelling in Gasthuiskerk Doesburg tijdens de Culturele zondag van 6 maart wordt niet verzorgd door één maar door drie sprekers. De vertelling heeft als titel ‘Ode aan de Brug’ en is te beluisteren om 13.15 uur en om 13.45 uur.

Kort, flitsend en met veel beeld: dat zijn de kenmerken van de Doesburgse Stadsvertellingen. De organisatie is erg blij met de komst van drs. Douwe Bruggenbouwer, recent afgestudeerd aan de TU in Delft en naar verluidt ook uitgenodigd door de gemeente Rotterdam om daar mee te denken over een derde brug over de Maas. Bruggenbouwer gaat in gesprek met Henk Ybema, de researcher van HetHuisDoesburg. De derde spreker is een ‘bekend gezicht’ uit Doesburg. Het programma duurt een kwartiertje.

Henk Ybema is al sinds de zomer van vorig jaar regelmatig te vinden in het Streekarchief, waar hij zoekt naar informatie over en foto’s van de aanleg van de vaste brug over de IJssel. Al spittend door die archieven kwam Ybema terecht in de geschiedenis van de voorgangers van de huidige brug: de schipbruggen. De eerste daavan werd zo’n 375 jaar geleden aangelegd.

De toegang is gratis, maar kom op tijd want het aantal plaatsen is beperkt.

De opening van de brug door Koningin Juiana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijnXycleservice,PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph Klaassen en La Boucherie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑