De Roemeense pianiste Raluca Sabau zal op zondagmiddag 1 december 2013 twee maal een solo-uitvoering geven bij Podium Acanthus te Doesburg. De concerten starten om 13.30 en 15.00 uur en duren circa 30 minuten.

 

Sabau begint haar programma met de Variaties in f klein van Joseph Haydn. Dit populaire pianowerk wordt ook wel ‘een klein divertimento’ genoemd. Het is een Andante met variaties. Het eerste thema ervan is gecomponeerd in f-mineur, het tweede in F-majeur, aan het einde van dit stuk volgt dan nog een coda.

 

Na Haydn volgen een aantal delen uit het beroemde ‘Kreisleriana’ voor piano solo van Robert  Schumann. In dit muziekstuk komen als het ware twee totaal verschillende gefingeerde persoonlijkheden naar voren, Florestan en Eusebius. Florestan, de impulsieve en Eusebius de dromerige persoon. Ze verbeelden eigenlijk de alter-ego’s van de componist Schumann zelf.

 

De Roemeense pianiste Raluca Sabau studeerde aanvankelijk aan het conservatorium van Cluj-Napoca en sluit binnenkort haar Masters af bij ArtEZ, in Arnhem bij de bekende pianopedagoog Frank van de Laar. Dit jaar was zij finaliste bij het beroemde Grachtenfestival in het Concertgebouw van Amsterdam.

 

 

Programma 1 december 2013

Raluca Sabau – piano

* Joseph Haydn            – Variaties in f, Hob. XVII: 6

(1732 – 1809)

 

* Robert Schumann            – Kreisleriana, opus16, boek 2

(1810-1856)                        No 5,6,7 en 8

 

Tijdens de concerten geen inloop. Inlichtingen bij: Podium Acanthus; Koepoortstraat 20; 6981 AS Doesburg. Tel. 0313-484176. E-mail: podium@acanthus.demon.nl

podium acanthus