Op zondag 21 september start het concertseizoen van de Stichting Doesburgse Muziekcultuur in de Grote of Martinkerk in Doesburg met een concert waarbij Gonny van der Maten het Freytag kabinetorgel bespeelt. Brigitte de Klerk zingt en bespeelt de blokfluit. Het programma bestaat uit drie korte luisterboeken/verhalen. Ze worden verteld in woorden en muziek. Er is een verhaal over ‘Susanna’, een tekst van Maria en een verhaal vanuit Haarlem.

 

Gonny van der Maten volgde een orgelopleiding aan het Sweelinck conservatorium bij Albert de Klerk. In 1984 behaalde zij cum laude het diploma Uitvoerend Musicus en in 1985 het diploma Kerkmuziek. Nog tijdens haar studie in 1983 won zij de eerste prijs bij het Internationale Albert Schweitzer concours te Deventer. Gonny is dirigent en organist van de rk Bavo in Heemstede en daarnaast werkzaam als concertorganist en orgeldocent. In mei 2009 kreeg zij een bronzen medaille, toegekend door de Société Académique d’Education et d’Encouragement ‘Arts – Sciences – Lettres’ te Parijs voor haar verdiensten voor de Franse cultuur.

 

Brigitte de Klerk studeerde blokfluit aan het Sweelinck conservatorium bij Walter van Hauwe en |Kees Boeke. Zij volgde workshops bij Frans Brüggen en Paul van Nevel. Na haar studie richtte zij zich op het zingen en maakte zij deel uit van verschillende vocale ensembles. Momenteel zingt zij bij kamerkoor Doulce Mémoire, vocaalkwartet Qtet en Trio d’Eglantier waar zij ook als blokfluitist te horen is. Als blokfluitiste concerteerde zij regelmatig met haar vader Albert de Klerk en andere organisten zoals Leo van Doeselaar, Gonny van der Maten en Tinka Wechtenbruch.

 

Het concert in de Martinikerk begint om 15.30 uur en duurt ongeveer een uur. De toegang bedraagt 12,50 euro, 65+ers betalen 11,50, donateurs van StiDoMu 10,50 euro en voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis.

photo-300