Doesburg verlengt contract met Presikhaaf Bedrijven

Het college van burgemeester en wethouders van Doesburg heeft in 2013 gekozen om het openbaar groen in de stad te onderhouden in samenwerking met het Werkvoorzieningschap Presikhaaf. In eerste instantie voor een jaar. Op basis van een recente evaluatie is besloten om de samenwerking voort te zetten.

 

Presikhaaf Bedrijven is het mens- en arbeidsontwikkelbedrijf voor de regio Midden-Gelderland. Ze begeleiden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg naar werk. In het jaar 2013-2014 hebben vanuit het project ‘Sociaal Groenbeheer’ elf mensen een reguliere baan gevonden.

 

De stadwerf heeft een belangrijke rol gekregen binnen het vervolg van dit project. In het jaar 2014-2015 wordt het onderhoud van de zogenoemde hotspots, het toezicht en de directievoering vanuit de gemeente uitgevoerd en aangestuurd.

 

Wethouder Peter Bollen is blij met deze overeenkomst en de resultaten van het afgelopen jaar. ‘Het is mooi dat op deze manier mensen kansen krijgen en pakken op weg naar werk. In goed overleg met Presikhaaf zijn we tot vervolgovereenkomst gekomen, waar ik tevreden over ben’, aldus de wethouder.

 

Wethouders Peter Bollen en Fred Jansen tekenden samen met Joost van Loon, directeur van het Presikhaaf bedrijven de samenwerkingsovereenkomst. In de overeenkomst liggen de projectspecifieke afspraken vast met betrekking tot werkprocedures en onder andere instroom van mensen in de Wet Werk en Bijstand.

 

2 reacties

 1. Frans van der krul

  IK hoop dat er ook uitstroom naar de reguliere markt door ontstaat, al hoewel de banen in het groen niet voor het opscheppen liggen.

 2. gertie jordens

  Komt presikhaaf bedrijven godzijdank ook weer eens positief in beeld
  Dus zo slecht doen ze het dus toch niet ,wat altjd beweerd wordt

  kom op !!!!!!!college Doesburg
  Vergeet ook de anderen takken van presikhaaf niet
  die al groeien en bloeien bij presikhaaf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑