Naaicursus voor beginners in de Buurtacademie

Buurtacademie Doesburg organiseert voor de zesde keer op rij een Naaicursus voor Beginners.  En ook nu weer is deze gericht op vrouwelijke immigranten die aan het inburgeren zijn en de Nederlandse taal in de praktijk willen oefenen. Het oefenen gebeurt samen met Nederlandse vrouwen die ook aan de cursus deelnemen. Hiervoor komen vrouwen in aanmerking die een uitkering hebben of zijn aangemeld door een instantie. De komende cursus biedt ruimte aan deelneemsters die nog niets van de naaikunst weten.

 

In twaalf wekelijkse lessen komen stap voor stap  alle kennis en vaardigheden voor het maken van eenvoudige werkstukjes met een naaimachine aan de orde. Het hoofddoel is en blijft dat immigrantenvrouwen de gelegenheid krijgen voor activiteiten buitenshuis, andere vrouwen leren kennen en de Nederlandse taal willen oefenen. De cursus wordt gegeven door vrijwilligsters van de Buurtacademie.

 

Er is plaats voor maximaal acht personen. De cursus kosten zijn 35 euro voor het eerste seizoen, daarna 25 euro voor vervolg cursussen. Een flink deel van dat bedrag is bedoeld voor aanschaf van naaigerei en de cursusmap, deze map wordt eigendom van de cursist. De cursus wordt twee maal per jaar gegeven in het voorjaar en najaar op dinsdagavond van 19:00 tot 21:00 uur in het gebouw “De Linie 4”. De eerste les start op dinsdag 4 november 2014.

 

Vrouwen die interesse hebben en willen deelnemen aan de cursus kunnen zich tot uiterlijk maandag 20 oktober opgeven bij de Buurtacademie door middel van een formulier in te vullen. Deze is verkrijgbaar bij de e Buurtacademie “ De Linie 4”. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator Ciska Steenbergen. Zij is bereikbaar via email: naaicursusvoorbeginners@buurtacademiedoesburg.nl of via telefoonnummer 0313-712400.

 

 

1 reactie

  1. Frans van der krul

    Een deel van deze kosten kunnen, voor de doelgroep, bij de gemeente via de reductie regeling worden vergoed. (tot 1 dec 2014)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑