Sportclub Doesburg kan zondag belangrijke zaken doen in de strijd tegen degradatie uit 5D. Het team van trainer Rob Teering treedt dan aan tegen hekkensluiter Worth Rheden. Doesburg staat op de een na laatste plaats met twee punten meer dan de concurrent uit Rheden.


Met nog vijf wedstrijden voor de boeg moet Sportclub Doesburg voorkomen dat het laatste wordt en daarmee degradeert uit de vijfde klasse. Het duel zondag op sportpark Oranjesingel is cruciaal. Winst betekent dat de kloof met nummer laatst Rheden vijf punten wordt en klassebehoud reëel wordt.


Sportclub Doesburg maakt een moeizaam seizoen door. Het team van trainer Teering won van de zeventien gespeelde wedstrijden slechts vier keer. Er werd een keer gelijk gespeeld en de overige twaalf duels gingen verloren. Doesburg scoorde tot dusver 23 keer en kreeg 58 tegendoelpunten te verwerken. Daarmee heeft het de meest gepasseerde verdediging uit 5D.


Het eerste duel tussen Doesburg en Worth Rheden werd een overwinning voor de Doesburgers. In Rheden werd het 1-3. Opvallend is overigens dat Doesburg drie van de vier overwinningen in uitduels behaalde. Het enige gelijkspel werd ook buiten Doesburg genoteerd. De enige thuiszege dateert alweer van begin oktober. Toen werd Dierensche Boys in eigen huis verslagen met 4-1.


De wedstrijd tegen Worth Rheden begint zondag om 14.30 uur.